Besök hos barnmorskan och visning på förlossningen

I fredags morse blev vi uppringda av en barnmorska från mödravården centrum som gärna ville ta hand om oss och som hade en tid ledig om vi ville komma på ett extra besök senare under dagen. Vi tackade ja till detta och hon tog sig tid och berättade vart vi skulle vända oss när det är dags, vad man bör ha med sig och hur det fungerar på Sundsvalls sjukhus. Vi pratade även om våra förväntingar på förlossningen och om vi hade några speciella önskemål.
 
Sedan blev det mätning av magen som nu hade växt på rätt bra och sf måttet låg nu på 36cm, precis under det övre strecket på normalkurvan. Blev lite orolig att det är en stor bebis som gömmer sig därinne, eftersom Kristoffer var stor när han föddes, 4800 och 56 cm lång! Men hon sa att inget tyder på att bebis är större än genomsnittet så jag får hoppas på det. Pyret ligger med huvudet långt ner i bäckenet men fortfarande ruckbart.
 
Sedan fick vi även se en förlossningsfilm eftersom vi inte kunnat delta i någon föräldrautbildning och efter det fick vi åka till sjukhuset där vi fick en privat visning av ett förlossningsrum, bb och patienthotellet.
 
Kändes bra eftersom jag aldrig varit på sjukhuset här i Sundsvall och knappt vet vart det ligger, men nu vet vi vart vi ska ta vägen när det väl är dags! 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad skönt att ni fick en visning på förlossningen. Kan kännas ganska tryggt att veta vart man ska när det väl är dags. Det är nära nu!:)

2012-10-22 @ 17:10:40
Postat av: KATA

vad spännande :) jag tror bebisen kommer i oktober ;) eller senast 1 nov :)

2012-10-22 @ 20:55:23
Postat av: Mamma Maria

Va bra att ni har tagit er en titt på sjukhuset nu, så ni hittar när det är dags :)

2012-10-30 @ 14:51:10
URL: http://mammamaria.nu



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Click for RSS!