Äntligen fredag!

Äntligen fredag och helgen knackar på! Jag var uppe tidigt imorse, packade väskan och begav mig sedan mot jobbet. Höll på att få en mindre panikattack av allt släpande, +10 kg, en kondis som är den sämsta jag haft i hela mitt liv, 10 kg väska, morgonrusning och trängsel i pendeltåg, försöka hålla i paraplyet för att slippa bli sjöblöt när Stockholm bjuder på regn idag. God morgon! 
Är iaf framme på jobbet nu, njuter av en kopp te och av lugnet som är på kontoret just nu. Snart startar dagen och i em åker jag norrut till huset, längtar! 
 
Ha en fin fredag allihopa!
 
 ♥  

Jeans

 
 
 
 ♥  

Blå rummet

        
 
Förebilder och bilder under renoveringen, för att sedan när allt är klart kunna lägga ut före och efter bilder. På övervåningen finns det två lika stora sovrum, ett blått och ett grönt. Vi har rivit ut lister, golv och garderober i båda rummen och gipsat väggar och tak. Nu väntar vi på målaren som kommer nästa vecka och efter det ska nytt golv läggas in. Ett av rummen kommer sedan bli Pyrets rum och jag längtar tills jag kan börja inreda det!
 
♥ 

Vecka 29

 
 
Magbild vecka 29
 
♥ 

Aj aj

Jag blir smått galen av att inte kunna sitta ner utan att få ont! Värken som strålar från magen och bak mot ryggen är fruktansvärt jobbig...Frågade barnmorskan vad det kunde vara och fick som svar att det kunde vara magkatarr, gallan eller andra organ som trycks ihop eftersom jag är rätt så kort.
Vad det än är så är det väldigt jobbigt, att sitta i en bil är en mardröm då jag måste sitta framåtlutad hela tiden och efter en dag på jobbet är det sängläge direkt jag kommer hem då jag inte ens kan sitta i soffan, frustrerande!
 
Nu tillbaka till sängen igen...
 
 ♥ 
 

Hjärta

Hade ett besök inbokat hos barnmorskan i slutet av förra veckan och vi fick för första gången höra lilla pyrets hjärta slå! Hjärtljuden mättes till 156 slag i minuten. Sedan blev det invägning och vågen visade +7 kilo sedan inskrivningen tidigt i våras och såklart mätning av magen, där jag låg precis över normalkurvan. Det som var mindre bra var mitt järnvärde, var nere på 102 och det betyder att jag måste äta järntabletterna och försöka äta mer järnrik mat.
 
Magen har verkligen vuxit en hel del sista veckorna och pyret därinne fortsätter ge ifrån sig ordentliga sparkar, såå mysigt! 
I veckan ska jag försöka inhandla delar av det som står på inköpslistan, bara 12 veckor kvar nu och jag känner på mig att det kommer gå i rasande fart! 
 
 
 
(Weheartit)
 
♥ 

Äntligen

Åkte upp till Sundsvall i torsdags kväll och i fredags var vi på banken och skrev på de sista papperna på huset. Så nu är det äntligen vårt hus på riktigt!
Efter banken blev det en sen lunch på stan för att sedan städa och flytta ur lägenheten i stan.

Lördagen bestod av städning av huset, hann även med rivning av golv och lister på övervåningen, röja en hel del träd, buskar och blommor på gården och att måla förråd och matkällare.

Full fart hela helgen från tidig morgon till sen kväll. Har fått massa hjälp av min familj som åkt från Luleå för att hjälpa till och från Kristoffers familj! Stort Tack!
Det känns så bra att vi startat och nu är det dags för nästa steg, att göra ordning rummen på övervåningen precis så som vi vill ha det!

Kändes tråkigt att sätta mig på tåget och behöva åka tillbaka till Stockholm, men jag har redan bokat tåg upp igen på fredag och med jobb och en massa små ärenden att hinna med i veckan så kommer det nog gå väldigt snabbt!

 

 

♥ 


Stranden

En riktigt solig start på helgen här i Stockholm! Idag har jag spenderat några timmar på den lilla stranden i Djursholm tillsammans med mina små kusiner och deras föräldrar! Sola, fika och gräva kanaler!

 

 

Nu är det dags att hoppa in i duschen, blev medbjuden på kräftskiva ikväll! Trevligt! 

 

♥    


Prickigt

 
                
Sängkläder till spjälsäng och filt från Färg & Form, ergonomisk kudde från Babymoove, klick klick! 
 
♥      

Gulliver

Börjar bli lite smått stressad över att det enda vi köpt än så länge till vårt lilla pyre är en spjälsäng och en fleeceoverall. Spjälsängen var ett rea fynd på IKEA, hela 265:- fick vi betala för den. Fleeceoverallen kunde jag inte motstå när jag och min lillasyster var och shoppade, då i vecka 24. 
Vet inte varför, men jag har inte velat köpa saker för tidigt, men nu inser jag att det bara är 13 veckor kvar till bf och det är hög tid att börja shoppa lite saker som pyret kommer att behöva.
 
Kanske blir lite nätshopping i helgen då kärleken jobbar hela helgen och jag är kvar i Stockholm! 
 
(Ikea)
 
♥ 

Välkommen till världen!

Igår kväll fick jag ett överaskande och glädjande besked, igår kom nämligen våra fina vänners lille kille till världen, precis en vecka innan bf. 
 
 
Stort grattis till Er, längtar tills vi ses och får träffa Ert mirakel! 
 
  ♥  
 

Vecka 26

Gick in i vecka 26 i lördags, veckorna bara rusar iväg och jag inser att det bara är 14 veckor kvar till beräknad födsel. Jag som alltid tyckt november låter väldigt långt fram i tiden, kan inte riktigt förstå att vi om drygt tre månader har vårt lilla pyre hos oss, vår egna lilla familj! 
 
Magen har växt ganska mycket de sista veckorna, det är nog en kombination av semesterkilon och graviditetskilon som visas på vågen. Ska bli spännande att få höra vad barnmorskan säger då vi har ett besök bokat hos henne om några dagar. 
 
Halsbrännan kommer och går och är som värst på kvällarna, jag försöker undvika starkt kryddad mat och knaprar mandlar och dricker mjölk när det är som värst.
Pyret verkar må bra iaf, sparkar en massa och ger ofta sin mamma och pappa en buff när man håller en hand på magen. Mys!
 
Så här står det på gravid.se om vecka 26;
 
Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst kan dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen. 
 
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.
 
 
Magen vecka 26 (25+4)
 
  ♥  
 
 

RSS 2.0
Click for RSS!