Glad Midsommar!

Startar denna midsommar med lite målning av hus! Måste passa på när vädret tillåter och idag skiner solen från en klarblå himmel här i Sundsvall.
Efter lunch åker vi ut till våra vänners stuga vid havet för lunch och midsommarfirande. Kanske blir det en första båttur för i år och för Dante!

Hoppas ni alla får en härlig dag med familj och vänner!

 


Framme!

Tågresan ner gick bra! Skönt att kunna ha vagnen bredvid sig. Gick över förväntan att köra både vagn och resväska ner för tåg, in i hissar, på pendeltåg och sedan en kort promenad till lägenheten.

Träffade på en gammal kollega när vi klivit av pendeln, så kul att ses då det var några månader sedan sist vi sågs och då med ett pyre som sparkade i min växande mage och nu fick hon träffa pyret på riktigt, Dante!

Nu sover iaf lillen och jag ska oxå bädda ner mig strax. Klockan ringer tidigt imorgon bitti, vi ska nämligen möta upp min vän K och hennes Svea som föddes 6 dagar innan Dante. Vi tänkte prova på babyrytmik på Junibacken och sedan en lunch i stan!

 


På tåget

Sitter på tåget mot Stockholm, har åkt lite mer än halva vägen. Fick en bra plats så jag kunde ha vagnen parkerad bredvid min plats, så nu sover Dante i vagnen här bredvid. Hoppas han sover en liten stund till, ska packa ihop lite grejer nu medan han sover.

Ha en fin kväll så hörs vi senare i veckan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


Packat och klart

Har varit en fin sommardag här i Sundvall i dag. Bjöd över våra grannar på glass och jordgubbar, så roligt med trevliga grannar och att lära känna de bättre!

Sedan har eftermiddagen bestått av att tvätta och packa inför resan imorgon. Tror jag fått med allt och tänkt på allt och det bästa av alltihopa, fått plats med alla mina kläder och Dantes kläder i en väska.! Det ni! Jag som alltid brukar packa ner helst hela garderoben och alltid haft svårt stänga resväskan när jag ska iväg!

Är första gången jag känner mig nervös över resan, hoppas, hoppas Dante är på bra humör! Det är ju trots allt 3,5 timmes tågresa och sedan pendeltåg från centralen. Hur tänkte jag?!?

Men nu det bästa av allt! I dag ringde min fina barndomsvän S och sa att hon tar flyget ner från Luleå och kommer och bor med oss i Stockholm i helgen. En perfekt avslutning på veckan! Åh, vad jag ser fram emot denna vecka tillsammans med mina vänner!


Hej då Falu Röd


God morgon söndag

Njuter av morgonens första kopp kaffe, lillen sover bredvid. Har blivit några dagar med sena kvällar för Dante, han somnar vid 19.30 tiden men efter ungefär 30-45 minuter vaknar han och är hur pigg som helst och vill inte somna om. Så igår ikväll somnade han inte förrän klockan 22! Men som kompensation på det har han tagit sovmorgon till 9.00 flera dagar nu! Rätt skönt det med, hihi!
Det gör oss ingenting att han är uppe och leker och busar med oss på kvällarna, snart är det ju semester också och vi vill inte låsa fast oss vid att han måste sova klockan 19. Så länge han mår bra och är pigg och glad på dagarna får han bestämma lite just nu.

I går bokade jag tågbiljetter till mig och Dante. Blir första gången vi åker tåg och första gången vi åker ensamma ner till Stockholm. Hoppas att det ska gå bra! Blir att försöka packa smart så jag får med mig allt när vi ska kliva av tåget. Ska bli så mysigt att komma hem till mitt kära Solna igen! Medan mamman och bebis roar sig i huvudstaden stannar pappan i familjen hemma och målar hus. Ska bli sååå spännande att komma hem sedan och se resultatet.
Ska försöka lägga in lite före och efter bilder på huset så ni också får se.

Ha en härlig söndag allihopa!


Hejarklack

I helgen anordnas en stor fotbollscup på området där vi bor så igår tog jag och Dante en promenad till fotbollsplanen och hejade på Dantes kusin som spelade. En liten kille som sken upp som en sol när han fick syn på sina kusiner och som tyckte det var spännande med alla människor, hejarop och applåder.

 

 


Liten börjar bli stor

Dante sitter nu långa stunder utan stöd. han kan sitta i timmar och vägrar att lägga sig ner även om han är så trött att han gungar fram och tillbaka och han knappt kan hålla ögonen öppna. Han kan sitta länge och plocka med leksaker från lådan, han tar upp en leksak, undersöker den, kastar sedan iväg den och väljer en annan leksak från lådan. När han kastat iväg alla leksaker och lådan är tom leker han med tvättrådslappen som finns på lådan, behövs inte mycket för att roa en liten.

 

 


Länge sedan

Har varit glest med inlägg på bloggen den sista tiden. Tiden och orken har inte riktigt funnits. Vi har haft några veckor med riktigt stökiga läggningar och nätter. Först var det magen som krånglade i takt med att han började äta gröt och sedan tänderna. När det varit som värst har det varit 10-12 uppvak/ natt och en bra natt bara 3-4 uppvak.
Det är en väldigt bestämd kille vi har som bara lugnar sig och somnar om genom amning, så hela familjen har varit rätt trötta den senaste tiden.
Men de senaste nätterna har varit lite bättre, bara 3-5 uppvak/natt så jag hoppas och tror att det vänder nu. Igår tog Dante dessutom sovmorgon och sov till 8.30 och idag ända till 9.30! Lille vän!

Ett riktigt tråkigt inlägg men behövde skriva av mig lite och bloggen är ju lite som min dagbok. 


Något lite roligare är att vi i går trotsade regnet och började tvätta fasaden på huset. Vi kommer att fortsätta med det idag och förutom en planerad picknick med föräldragruppen imorgon på nationaldagen kommer helgen bestå av att borsta huset och förbereda för målning. För i veckan, om vädret tillåter är det tänkt att vi ska påbörja förvandlingen av vårt röda hus! Vi ändade oss i sista stund från Falu Svart till Falu grå och jag tror det kommer bli riktigt bra!


Dukat för lunch med mammor och bebisar


RSS 2.0
Click for RSS!