Minifom

Har provat ge Dante Minifom i 2 dagar nu, första dagen var det en nöjd bebis, inga gaser alls och han åt, sov och bajsade som han brukar. Andra dagen var inte alls lika bra, gnällig och ont i magen så gott som hela eftermiddagen och kvällen. Det enda som hjälpte var att låta honom amma och där satt jag, hela em och kvällen fram till klockan 02.30 då han äntligen somnade. Han hade gaser som inte kom ut, verkade förstoppad och man kunde se hur jobbigt han tyckte det var, stackars liten. Natten fortsatte med amning varannan timme och en missnöjd kille. Så nu struntar vi i Minifom några dagar och hoppas att magen sätter igång igen.

 

 


Bvc

Idag var första besöket på Bvc, vägning och mätning stod på schemat. Vikten stannade på 4270 g och en ökning med 450 g på 1 vecka, de ska gå upp minst 150 g/ vecka så han fick väl godkänt. Växt på längden har han oxå gjort och han är nu hela 54,5 cm lång. Pratade lite om hans magknip och gaser och Bvc sköterskan rekommenderade att testa Minifom. Så på vägen hem stannade vi på Apoteket och inhandlade dessa droppar. Har gett honom dessa innan varje måltid idag och han har varit väldigt nöjd, inga knip i magen alls!

Annars har vi mest myst på här hemma idag! Myst med världens goaste bebis!

 

 


Tack

I dag åkte vi förbi förlossningen med lite god choklad, kaffe och te som ett litet tack för deras fantastiska arbete när vår lille Dante kom till världen. Det är de verkligen värda!

 

 


10 dagar

Idag tappade Dante navelstumpen, den ramlade av vid blöjbyte nu ikväll. Naveln ser fin ut, inte röd alls!
 


10 dagar

Idag blir Dante hela 10 dagar!  Natten har varit bra, han har sovit från 02.00-05.30 och efter lite mat somnade han om och sov ända fram till 10.30. Han är en riktig liten sjusovare på morgonen, precis som sin pappa.
Dantes Farmor och Farfar är här just nu, vi har precis fikat lite och nu är Farmor och Dante ute på en liten promenad i vagnen. Han har haft en bra start på denna söndag, inget magont bara nöjd bebis, så skönt för honom. Nu har de varit ute i 10 minuter och jag saknar honom redan, vår fina kille!

 

 


Lördag

Dante har haft ont i magen de senaste dagarna och sovit väldigt lite, så vi är lite trötta här hemma. Just nu ligger båda mina killar och sover och jag försöker vila lite jag med. Återkommer med längre inlägg när tid och ork finns.



 

 

 


Hembesök

Idag hade vi hembesök av Bvc. Hon frågade lite hur det gick och vi fick ställa de frågor vi hade. Sedan var det en hel del information om diverse vaccinationer, bvc kontroller, föräldragrupper och massa mer. På tisdag är det dags för första besöket och vägning av vår kille och på torsdag är det första träffen med föräldragruppen.
 

♥ Dante ♥

 
Dante, 1 vecka
 
 

23:00

 Vid den här tiden för en vecka  packade vi det sista vi skulle ha med oss och åkte sedan förväntansfulla mot förlossningen. Var det på gång på riktigt? Skulle vi få stanna kvar? Skulle vi snart få träffa vårt Pyre? Massa frågor bubblade i huvudet och väl inne på förlossningen kändes allt bara så självklart och bra! Snart, snart skulle vi få träffa den vi längtat efter så sedan den dagen i mars när vi fick reda på att ett litet Pyre växte i min mage.
Och nu ligger han och sover mellan oss i sängen, världens finste Pyre! Tänk snart är du hela 1 vecka gammal och Mamma och Pappa kan inte sluta titta på dig!

 

 

Kärlek

 


Återbesök

Idag hade vi återbesök på BB/Förlossningen. Vi hade tid redan 09.45, så vi fick ställa klockan tidigt så Dante skulle hinna äta och för att hinna klä på honom. Han har ju sovit till 11.00 de sista dagarna, vår morgontrötta kille! Läkarbesöket gick bra, när de tog PUK testet sa vår lille kille inte ett pip, läkaren kände på höfter och mage och vägde honom, han har gått ner från 3998 g till 3805 g,vilket är inom ramarna för vad som är ok. Träffade vår barnmorska som var med när Dante föddes och pratade igenom förlossningen lite. Nu tar BVC över och ett hembesök väntar senare i veckan.
 


♥ 12-11-15 ♥

Torsdag 15 november klockan 13:13 kom vårt älskade lilla Pyre till världen! 3998 g och 51 cm lång.

 

 

 

Världens finaste!

 


Bf+4

Vaknade vid 3-tiden imorse med mensvärk, det ilade under magen och värkte upp mot ryggen. Kände mig hungrig och gick ner till köket och åt lite yoghurt och sedan försökte jag somna om. Men förvärkarna/sammandragningarna kom var 6e minut och varade drygt en minut. Vissa kändes mer än andra och det höll i sig ända fram till klockan 7.30. Då bestämde jag mig för att ta en dusch och en Alvedon. Efter duschen la jag mig ner igen och då satte det igång igen, ilade och värkte. Men efter en stund avtog allt och jag lyckades somna och sov till och från fram till klockan 10.00. Under dagen har det kommit och gått så vi får se hur denna natten blir.


TolvElvaTretton

Kände mig riktigt trött imorse när jag vaknade och låg kvar i sängen ända fram till klockan 11.00. Sedan åkte jag till M och lilla V på fika, trevligt! Nu är jag hemma igen och kärleken kom precis innanför dörren så nu ska vi alldeles strax börja med middagen, idag blir det laxpasta!

  

 

Magen vecka 40+3

 

 

 

 


<3

Ultraljudet tidigare idag gick bra, vår lilla skatt ligger rätt och allt såg bra ut! Vi fick se vårt lilla Pyre suga på tummen och på sin hand. Världens finaste Pyre! Nu längtar vi ännu mer efter dig! 

 

40+2 

 


Bf+2

Måndag och ny vecka! Började dagen med ett besök hos barnmorskan, alla värden såg bra ut och sf-måttet ligger kvar på 35 cm. Barnmorskan var inte 100% säker på hur vårt lilla Pyre låg så vi fick remiss till ultraljud nu i eftermiddag.

Vi har oxå hunnit med en föräldrautbildning där vi träffade 4 andra par som väntade sina bebisar i december och början av januari. De blev nog lite förvånade när vi presenterade oss och sa att bf var i lördags. Men eftersom vi bott i olika städer så pass långt in i graviditeten har vi inte haft möjlighet att delta i någon föräldragrupp tidigare. Vår barnmorska här i Sundsvall har verkligen varit toppen och tagit hand om oss på bästa sätt så här i slutspurten.

Nu ska vi strax åk iväg mot kvinnokliniken och ultraljud.

Hoppas ni har en bra start på veckan!


Projekt lilla toaletten

 

 

 


121110

Idag är det beräknade datum vi väntat och längtat efter i 9 månader! Nu är vi inne på övertid och för varje dag som går kommer vi närmare den dagen vi kommer att få träffa vår lilla skatt och att få se vem som gömt sig därinne.  
Väntar med spänning på tecken att det är på gång! Längtar massor samtidigt som jag är lite orolig för hur jag ska tackla smärtan.
Men längtan är starkare än rädslan och Pyret är såå välkommen nu!

 


Underbara fredag!

I natt kom en underbar liten tjej till världen! Som vi väntat! Stort Grattis till Ert lilla mirakel min fina vän! Längtar såå tills jag får träffa er!

 

 


8e november

Fick ett glädjande sms i morse av en av mina fina vänner nere i Stockholm, nu väntar jag med spänning på nästa uppdatering och hoppas de inte dröjer allt för länge tills de har sin efterlängtade bebis hos sig.

Jag kommer så väl ihåg den där tjejmiddagen tidigt i våras, en flaska bubbel och tre glas. Jag var då gravid i vecka 11 och försökte nervöst tänka ut en bra förklaring till varför jag inte kunde dricka alkohol, men innan jag hann säga något hörde jag min kompis lite nervöst tacka nej till ett glas bubbel. Jag tittade på henne och förstod direkt att hon precis som jag är gravid!

Det blev kramar och tårar i ögonen och sedan återstod två glas, då jag också tackar nej var det inte svårt för de andra att förstå och efter kramar, skratt och glädjetårar så kom det fram att vi var lika långt gångna och beräknade på samma dag!

Sedan den dagen har vi följts åt, vecka efter vecka, helt otroligt roligt och tänk att de snart har sitt mirakel hos sig! 

 

 

 


Middag

Kvällen har spenderats hos K's syster, vi har firat en stolt kille som fyllde 7-år idag och en 40-åring i efterskott. Blev bjudna på grillad, rökt lax med goda tillbehör, kladdkaka och kaffe till dessert. En riktigt trevlig tisdagskväll!

Nu är det 4 dagar till bf, har inga känningar direkt förutom att magen verkligen sjunkit sista dagarna och även en del sammandragningar. Men jag tror vårt lilla Pyre trivs bra där inne i magen och inte har några planer på att komma ut än på några dagar.
K´s gissning på datum har redan passerat, själv tror jag att Pyret kommer 13e november. Spännande är det iaf med denna väntan!

 

 

 


Helgens projekt

Är att riva ut och göra ordning den lilla toaletten. I dagsläget vill jag knappt gå in på den, på golvet ligger en mindre fräsch brun matta och till detta toalettstol och handfat i snygg orange färg. Jajamän, riktigt 70-tal!
 
 

November

Tänk att det är 1a november idag, det betyder att det i dag är 10 dagar kvar till beräknat datum. Det känns så spännande och fortfarande lite overkligt att vi snart kommer att få träffa vårt lilla Pyre!

 

 

Som vi längtar! 
 

RSS 2.0
Click for RSS!