Äntligen fredag!

En gladare men dock lite snorig kille längtar till i eftermiddag då Pappan i familjen kommer hem igen! Ikväll blir det mys hemma, fixa lite inför golvläggningen i morgon och sedan tänkte vi sätta upp hoppgungan, blir spännande att se om Dante gillar den!
 
 
Trevlig helg på er allihopa!

Trött.nu

Vilken natt det blev... Dante fick feber lagom till kvällen och har bökat natten igenom och inte kunnat komma till ro. Nu verkar det som att febern är borta, skönt! Hoppas att liten är lika trött som stor så vi kan vila lite under dagen.


Vår och vaccination

Dante fick 5 månaders vaccinationen i förmiddags, han reagerade inte lika mycket denna gång när de stack i go låren, bara ett litet skrik och sedan var det bra igen. Men han har sedan dess varit väldigt trött och gnällig, lill vännen! Ingen feber än så länge, hoppas den håller sig borta! Sist han fick sprutor kom febern på kvällen...Just nu sover han i vagnen, har blivit många promenader idag då han sover som bäst när vi är ute och går med vagnen. Får se hur den här natten blir, K är i Malmö på jobb och kommer hem igen på fredag eftermiddag, så det blir några ensamnätter. Nu går vi en trappa upp och bäddar ner oss och håller tummarna att det blir en bra natt!

Bjuder på två vårbilder tagna på vår baksida!

Trevlig onsdag på Er!

 


Lilla älskling!

Den senaste veckan har det hänt massor med Dantes utveckling. Han pratar mycket mer och på ett helt annat sätt än tidigare, när han vaknar så ropar han på oss då han vill att vi ska lyfta över honom till vår säng, gullunge! Han försöker dra sig upp när han ligger på rygg på golvet och även när han sitter i vagnen, han tar upp leksaker med fötterna om han inte når med händerna, han gnäller och ojar sig om han tycker det går för sakta med mat eller när han vill komma upp från golvet, han gillar att stå upp, han är inte alls lika blyg längre utan skrattar och ler åt både kända och okända ansikten, han gapar stort när vi matar honom med gröt, gnuggar ögonen för att visa att han är trött och vill sova. Ja, just nu händer det nya saker varje dag med vår fina, fina kille!

 


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Blev inget Stockholms besök i helgen. Dante råkade klösa sin pappa i ögat, vilket resulterade i ett besök på läkarjouren och en väldigt lugn lördag för hela familjen.
I söndags passade vi iaf på att kratta, plantera om buskar och annat fix på gården, vi var ute från tidig morgon till sen em. Helt otroligt att all den snö som låg på gården har smält på bara några dagar! Under tiden vi var ute i trädgården så var målaren inne och målade, så nu är köket grundat och i em är det tänkt att målningen ska vara klar. I helgen kommer det läggas golv och skruvas skåpstommar för fulla segel och förhoppningsvis kan vi börja montera köket nästa vecka! Börjar se ett slut på denna köksrenovering!



Badrummet- före och efter

I går gjordes det sista detaljerna klart i vårt badrum efter vattenskadan. Så nu äntligen efter många veckors stök så har hela familjen nu fått inviga den nya duschen! Vi valde enkelt vitt kakel och grå matta med aningen glitter i. Blev väldigt bra och stor skillnad mot det blå kaklet och golvet som var där innan. Badrummet var inget vi hade tänkt göra något åt det första året i huset, men visst måste jag erkänna att jag inte blev speciellt ledsen att vi var tvungen att riva ut hela badrummet då vattenskadan upptäcktes.
 
  

Grå torsdag

Vaknade upp till en riktigt grå dag här i Sundsvall idag, regnet öser ner och det ska tydligen göra det under större delen av dagen. Så förutom ett besök på bvc blir det att mysa hemma idag.
Dante sover just nu och jag har faktiskt vilat en stund med honom idag. Välbehövligt då vi har riktigt stökiga nätter just nu, lillen vaknar minst 4-5 gånger varje natt och är ledsen. Han har svårt att somna om då han vägar ta nappen, flaxar vilt med armarna, skriker ännu högre när vi försöker sjunga eller prata med honom, det enda som lugnar är att amma honom, det känns inte som om han äter speciellt mycket utan mest vill mysa. Så behöver jag säga att vi är lite trötta här hemma?


Nåja, nog om det och över till något roligare! Vi funderar på att åka till Stockholm i helgen. Det var alldeles för länge sedan vi var där nu. Saknar mina vänner och saknar att strosa i vår fina huvudstad. Tror vi kommer att lyxa till det och bo på hotell, blir en liten mini semester av det hela. Hoppas vi kan åka redan tidigt i morgon bitti!

 


Rasa torn kan vara väldigt roligt!


Grattis älskade unge på din 5-månadersdag!

 
 
 
 

Dante 5 månader

♥ Har storlek 68 på kläder

♥ Sover i egen säng på nätterna. Är just nu inne i en period av mindre bra sömn och vaknar flera gånger varje natt för mat. Tror han är inne i en växtperiod.

♥ Har fått smaka en lite mosad banan och det gillade han! Annars är det amning som gäller fortfarande

♥ Har storlek 4 på blöjor

♥ Följer mamma med blicken då någon annan håller i honom och har börjat bli lite mammig

♥ Äter på sina händer, har hittat sin tumme som han suger på, tuggar på nappar och på bitleksaker

♥ Har bytt från liggdel till sittdel på vagnen så han kan sitta upp vilket han tycker är väldigt skoj! Han gillar inte alls att ligga ner när han är vaken. Sover bara några korta stunder på dagarna och sover fortfarande som bäst när man är ute på promenader.

♥ Tar napp då det behövs men bara när han är väldigt trött och när jag sjunger "klappa lilla magen" Mamman börjar tröttna på den sången men vad gör man inte för att han ska komma till ro.

♥ Väger som 5 månader 7800 g och är 68 cm lång. Så min gissning på att han väger 8500 g var helt fel, vågen visade +150 g sedan förra vägningen för en månad sedan.

 Gnäller och ropar på oss när vi går utom synhåll och vill gärna vara i famnen och vara med oss hela tiden

Skrattar högt när vi leker Titt-ut

♥ Älskar då vi leker, pratar och busar med honom

Drar gärna mamma i håret och ler stort då jag säger Aj!

Pratar mycket och har precis kommit på att han kan göra bubblor med munnen

♥ Ligger gärna på mage med händer och fötter upp i luften, kan rulla från mage till rygg och tvärtom

♥ Sitter med vid bordet i sin matstolen när vi äter

♥ Är en riktig solstråle på morgonen och vaknar alltid med ett leende

Är lite reserverad mot nya människor och nya platser

Skrattar, pratar och bubblar hela tiden och hemma är där han fortfarande trivs som allra bäst!

♥ Tycker om att stå upp och vi funderar på en hoppgunga som 5-måndaders present!

Lyfter rumpan från golvet och hoppar iväg från filtar och babygym

Är vår lilla stolstråle som får oss att vakna med ett leende trots alldeles för lite sömn just nu

 

 

 


Finaldax!

Snart nedsläpp och gissar att många med mig sitter bänkade framför tvn för att heja fram Luleå till guldet! Måste erkänna att jag är lite nervös! Nu håller vi tummarna!
 
 

Sommarnytt

       
 
 
 
   
 
Har börjat handla lite kläder i storlek 74 som jag tänker mig ska passa senare i vår/sommar, bland annat dessa plagg, från Kappahl, Lindex och H&M.
 
 

Jaha

Lillen har inte sovit mer än 15 minuter åt gången de senaste två veckorna men idag då vi ska möta upp mammor och bebisar på öppna förskolan sover han som bäst i vagnen. Vill inte väcka honom så jag passar på att njuta i solen under tiden!


Början på något nytt

Inte utan att det känns en smula sorgligt så bestämde jag mig idag för att prova byta ut liggdelen på vagnen mot sittdelen. Har försökt dra ut på det så länge som möjligt men eftersom lillen inte alls är nöjd att ligga i vagnen när han är vaken och flaxar med händerna som om han tycker det är otäckt när vagnen rullar så är det nog dags nu. Tänk jag tycker det var nyss vi var ute och gick vår första promenad med en nyfödd Dante sovandes i vagnen. Åh vart tar tiden vägen?
Det var iaf en nöjd kille jag satte ner i vagnen och gick på promenad med. Han somnade rätt snabbt och när vi kom tillbaka hem hann jag med en kaffe i solen på altanen innan lillen vaknade.


Ikväll är det dags för babysim igen, ska bli mysigt! Efter det måste vi verkligen åka och storhandla, kylen ekar tom och eftersom vi inte har något kök just nu så måste det fyllas upp med lättlagad mat.

 


Nu rivs det

Äntligen är vi igång på riktigt! Det gamla köket är utrivet och uppbyggnaden av det nya har tagit fart! I helgen har det dragits el och förhoppningsvis kommet elektrikern och färdigställer det redan imorgon eller på onsdag så vi kan börja gipsa tak och väggar. Det nya köket står inne i garaget och bara väntar på att sättas upp.

 


Måndag och ny vecka

Jösses! Den senaste veckan har jag varit galet trött! Dante sover oroligt på nätterna och vaknar skrikandes flera gånger varje natt. Det enda som hjälper är att låta honom amma trots att det ibland bara gått 30 minuter sen han åt och det slutar ofta med att han kräks efteråt. Sedan sover han otroligt lite dagtid också, svårt att komma till ro, vägrar ta nappen, vägrar ligga i vagnen som han tidigare sovit väldigt bra i. Har provat allt, bära, vagga, sjunga, stryka på pannan, ge napp, amma, ge vatten, mörkt i rummet, ljust i rummet, bärsele, bil mm mm, men inget fungerar! Han skriker hysteriskt och när han till slut somnar sover han max 20 minuter för att sedan vakna igen, ibland ledsen ibland glad. Hoppas på att detta är en övergående period.

Lille vän!

 


Fredag

Åkte in till stan i förmiddags och blev kvar där hela dagen. Där mötte vi upp några mammor med bebisar, det var länge sedan vi sågs så vi hade en del att ta igen. Efter några timmars prat och kaffedrickande kikade vi i några affärer. Jag kom faktiskt hem med en tröja till mig själv, jag som alltid ÄLSKAT att shoppa till mig själv har inte köpt ett plagg sedan mammakläderna i höstas.Så det verkligen på tiden med något nytt i garderoben! Blev två vårmössor och en urgullig keps till lillen också.

Nu sover Dante förhoppningsvis för natten om han inte väcks av oljudet nere i köket. Mannen i huset sätter nytt tak nämligen. Nu ska jag kila ner och kanske lyxar till det med ett glas cider och choklad, det är ju ändå fredag!


Kärlek

 
Lilla älsklingen, du är det finaste vi har!
 
 

Hemma igen

Nu är vi hemma i Sundsvall igen efter några soliga dagar i Luleå. Bilresan gick över förväntat, åkte tidigt imorse och lillen sov sedan de första 35 milen för att sedan vara vaken en timme innan han somnade igen. Så ett stopp för matning och blöjbyte får räknas som väl godkänt! Väl hemma har vi packat upp, tvättmaskinen är igång och mannen i huset håller på att riva i köket. För nu börjar det på riktigt, köksrenovering!


Påskhelgen

Njuter av ledigheten uppe i Luleå! Solen har lyst från en klarblå himmel sedan vi kom upp i torsdags, helt underbart! Så denna påsk spenderar vi så mycket tid som möjligt utomhus. Nu sover Dante i vagnen på altanen och njuter i solen och läser senaste numret av Hus & Hem och kikar efter inspiration till köket. Blir nog en hel dag på altanen idag, perfekt då vi väntar besök av både familj och vänner. Blir våfflor till lunch om en liten stund, gott!

Hoppas ni haft en glad påsk och att ni fått njuta av det härliga vädret!

 

 


RSS 2.0
Click for RSS!