Humöret på topp

Efter några dagar med gnällig och trött bebis verkar Dantes glada humör vara tillbaka igen! Han har varit hostig, tröttare än vanligt, allmänt gnällig och missnöjd. Inte alls varit sig själv. Det enda som hjälpt är att bära, bära, bära! Gissa om min rygg är lite trött efter ha burit omkring en kille som snart är uppe på 8 kilo! Har varvat med bärselen som avlastar ryggen litegrann. Men nu verkar det som om det vänt iaf! Nära till skratt och bus igen, underbara busfrö! Var lite orolig att han skulle bli sjuk igen nu när vi snart åker hem till Luleå för att fira Påsk med min familj. Sist vi var uppe, i julas hade han Rs... Men nu håller vi tummarna för att han håller sig pigg och frisk så vi kan busa med kusinerna i norr!

 

 

 

Sova i egen säng

Dante har sedan en vecka tillbaka sovit i sin egen säng. Han somnar vid 19.30 tiden och sover sedan hela natten med undantag för amning 1-2 gånger varje natt. Sedan får han såklart komma över till oss när han vaknar på morgonen och mysa eller om han sover oroligt. Första nätterna vaknade jag flera gånger i timmen och kollade till honom, oroliga mamman måste kolla att han andas och mår bra. Det hände att jag lät honom sova kvar mellan oss när han vaknade för mat, tänk att man kan sakna någon så mycket trots att han bara ligger precis bredvid vår säng! Älsklingen!


Jag tror iaf att han tycker det är rätt skönt att sova där och vad stor vår säng blev helt plötsligt! Men något annat som förändrats senaste veckan är att lillen bestämt sig för att det är morgon redan klockan 05.00! Tror det är ljuset som gör att han vaknar, så nu blir det projekt mörklägga sovrummet! :)


Titt Ut!

Dante skrattade högt första gången när han var 3 månader, han skrattade ofta då jag pratade och busade med honom. Någon vecka senare skrattade han lika gott när Pappa busade med honom! Såå söt!
I lördags var Dantes Farmor och Farfar på besök och då passade han på att visa sig på sitt allra bästa humör, han skrattade högre och ännu mer hjärtligt än vad vi hört honom göra tidigare. Farmor busade med kaninen ovanför skötbordet och han skrattade så han kiknade, såå underbart sött och smittande skratt han har vår skatt! Idag lekte jag titt-ut med honom i bilen och det tyckte han var väldigt roligt, han skrattade högt varje gång jag tittade på honom och sa Titt-ut!
 

Bilen

Dante har börjat sitta korta stunder i sin matstol, han tycker om att vara med oss när vi äter. Men det är korta stunder då han snabbt blir trött och arg då leksakerna inte gör som han vill. Denna fina bil fick han av Farmor och Farfar när de var och hälsade på i helgen. Han fick även badleksaker och en docka! Tack så mycket!
 
 
 

Grattis!

Älskade unge på din 4-månaders dag!

 


Fredag

Jösses vad denna vecka gått fort! Vi har haft fullt upp och något planerar varenda dag denna vecka. Dante sover i vagnen ute på altanen efter en förmiddag med babysång och fika.

Helt underbart väder ute idag med! Solen skiner från en klarblå himmel och det droppar ordentligt från taken!
Ikväll ska jag och Dante mysa hemma medan pappan i familjen ska iväg på galej. Ska bli skönt att bara vara hemma, behöver städa och tvätta ikapp lite och ser fram emot att bara mysa med liten och sedan gosa ner mig i soffan framför tvn med lite godis och bubbelvatten när lillen somnat.

I morgon har vi inga planer förutom att åka till Babyproffsen och provköra den nya Bugaboo Buffalo och köpa en dyna till Dantes matstol. Kanske en långpromenad om det fina vädret fortsätter, ganska skönt med en helg utan en massa planer.

Trevlig fredag på Er!

 

 
Mina fina killar!

Dante 4 månader

♥ Har storlek 62/68 på kläder

♥ Älskar att bada och har börjat på babysim

♥ Sover bra på nätterna, somnar mellan 19.30-20.20 och vaknar för mat var 4e timme och gör morgon någon gång mellan 06.00-07.00

♥ Har fått ersättning och vatten i flaska några gånger annars är det amning som gäller

♥ Har storlek 3-4 på blöjor

♥ Äter Sempers magdroppar för att inte få så ont i magen

♥ Följer mamma och pappa med blicken då någon annan håller i honom

♥ Äter på sina händer, tuggar på nappar och på bitleksaker

♥ Somnar direkt när han blir nerbäddad i vagnen och sover som bäst när man är ute på promenader

♥ Tar napp då det behövs men bara när han är väldigt trött

♥ Vägde som 4 månader och 4 dagar 7650 g och var 68 cm lång

 Vänder sig mot en när han hör mammas och pappas röst

Sover fortfarande i sitt babynest mellan oss i sängen

♥ Älskar då vi pratar och busar med honom

Drar gärna mamma i håret och ler stort då jag säger Aj!

Tycker om att vara i famnen men babysittern och babygymet blir mer och mer populärt

♥ Ligger gärna på mage med händer och fötter upp i luften, kan rulla från mage till rygg

♥ Kan rulla från rygg till mage

♥ Tar sig ur Bumbostolen och sitter korta stunder i matstolen

♥ Är en riktig solstråle på morgonen och vaknar alltid med ett leende

Är lite reserverad mot nya människor och nya platser

Skrattar, pratar och bubblar hela tiden och hemma trivs han allra bäst!

 

 


Första badet

Igår kväll var vi på babysim för första gången. Dante var på strålande humör trots att mina försök att få honom att sova en stund innan inte fungerade. Det var sju förväntansfulla föräldrar och bebisar som väntade på att få kliva i poolen för första gången. Vattnet var 32 grader och Dante såg nöjd och glad ut när vi gick i. Inga tecken alls på att han tyckte det var kallt. Vi gick igenom olika grepp och att ligga på mage var det mest populära för vår kille. Han sparkade med benen och plaskade med armarna, såå söt!
 
Han fick vatten i munnen några gånger men hostade bara till lite och fortsatte plaska. Simläraren kom förbi med några flytleksaker som Dante tyckte var spännande och sedan avslutade vi med att sjunga några sånger.
Efter 30 minuter var det dags att gå upp och lektionen var slut. Trodde han skulle vara väldigt trött och hungrig efter lektionen, men inte det. Jag kunde duscha i lugn och ro medan Dante låg på en skötbädd på golvet och pratade. Sedan duschade jag av honom medan han låg på skötbädden, har inte duschat honom tidigare utan bara badat i baljan, men han gillade det och det var bra mycket lättare att tvätta och skölja av håret på honom.
 
Åh, vad roligt och mysigt det var, vi längtar redan till nästa vecka!
 
  
 

Från rygg till mage

Dante har de senaste dagarna lärt sig rulla från rygg till mage! Han är riktigt envis och stark! Han ligger på rygg, fötterna upp i luften, rullar till sida, sedan sparkar han till med benen och vips så ligger han på mage! Han ser lika förvånad ut varje gång, men såå nöjd! Oj, vad tiden går fort, tänk på fredag är du redan 4 månader. Mammas älskling!
 
 
 

Älskade unge!


Strålande väder och långpromenad

Startade dagen med god frukost tillsammans med K innan han åkte till jobbet. Efter frukost packade jag ner en trött Dante i vagnen och gick på långpromenad i det underbara vädret! Var ute i 1,5 timme och det kändes i fogar och ben när jag kom hem igen ska jag säga. Men kändes skönt efteråt, nu finns det inget att skylla på, nu måste jag komma igång med promenader och träning. Viktmässigt är jag sedan länge tillbaka på samma vikt som vid inskrivning men inte kroppsligt, så nu är det dags! Heja mig!
 

Kärlek

 
 
Dante 16 veckor

Introduktion

I tisdags var vi på introduktion inför starten på babysim nästa vecka. Såg väldigt roligt ut när de vällde in mammor, pappor och bebisar! Var nog en 40 bebisar där idag! De gick igenom praktiska saker och tips på vad man ska tänka på och ha med sig.
Dante var inte på sitt bästa humör trots att han ätit och sovit innan, efter 10 minuter mitt i filmvisningen började han att protestera, först lite tyst för sedan eskalera till argt skrik! Ställde mig upp rätt snabbt och gick längst bak i rummet, men inget jag gjorde dög, så det var bara gå ut och sätta mig och amma honom. Det är det enda som hjälper när han blir arg, han är en riktigt bestämd kille som visar vad han vill och inte vill. Vi missade hela rundvandringen...

Vet inte om han blir riktigt mätt på enbart amning. Han blir aldrig riktigt nöjd och sparkar och bökar när han äter och blir panikhungrig efter ibland bara 45 minuter.

 

De tipsade iaf om att barnet bör vara utvilad och mätt innan badet så det blir att planera dagen efter eftermiddagens bad, för Dante älskar att bada! Vi testade badbyxan i baljan och även att ha lite kallare vatten som var ett av tipsen. Han tittade nyfiket på de blå badbyxorna, kände på de och plaskade och sprattlade mer än någonsin! Så på tisdag är det dags, mysigt att ha en aktivitet som vi alla tre är med på!

 


För ett år sedan

Idag för ett år sedan var dagen då vi fick veta att en liten bebis växte i min mage. Jag gick förbi Apoteket på väg hem från jobbet och köpte ett test. Kände på mig att denna gång var det på riktigt, denna gång var jag gravid. Tog inte många minuter innan testet visade att känslan jag hade var rätt! Vi skulle bli föräldrar! <3
Räknade ut att jag var i vecka 6 och att beräknat datum var 8e november, detta datum ändrades efter ultraljudet till den 10e november och 5 dagar efter beräknat datum föddes vår älskade unge! Detta år har verkligen gått fort, 2012 var helt klart det bästa året i mitt liv!
 
6e Mars 2012
 Vecka 15

Vecka 19
Vecka 21
Vecka 26
Vecka 29
Vecka 34
Vecka 37
 Vecka 39
Vecka 40+3 (2 dagar innan förlossning)
15e November kl:10:25
 15e November kl: 13:13
<3 Kärlek <3

Härliga soliga söndag!

 

Dante sover sedan två timmar tillbaka ute i vagnen, är underbart soligt väder här i Sundsvall idag! Jag passar på att blogga ikapp och dricka en kopp kaffe framför tvn och Vasaloppet. Uppe på övervåningen grejar killarna i badrummet, åh så bra det kommer bli!

I eftermiddag ska vi på middag hos Dantes Farmor och Farfar. Dantes kusiner ska också dit så det blir en mysig avslutning på helgen. I morgon är det måndag igen och då ska vi till fotografen för att fota oss till tidningen, bättre sent än aldrig!

 

 


Tidig morgon

Liten har sovit från 20.30 och sover fortfarande vilket är rekord för hur länge han sovit i ett sträck! En vanlig natt består vanligtvis av amning var 3-4e timme. Men vem tror ni är vaken alldeles själv? Pigg är jag också och bara väntar på att liten ska vakna.

 


Renovering på gång

Hemmagjord pizza och ett glas rött i ett renoveringarnas kök! Totalt kaos men ser fram emot resultatet!

 


Välkommen Lördag!

De senaste dagarnas försmak av våren är som bortblåst. Snön faller och det är återigen full vinter ute! Tur är iaf att vi gått in i mars månad, det är inte långt kvar till våren är här på riktigt och oj vad jag längtar!

Sitter och kikar runt lite på vårkläder, garderoben känns verkligen oinspirerade just nu efter de senaste månaderna som höggravid och nyförlöst. Går fortfarande omkring i mammabyxor då mina vanliga jeans trycker och skaver på ärret och är så trött på att bara använda koftor/tröjor som är enkla att amma i. Så lite shopping står på önskelistan just nu, kanske blir en sväng ute i butikerna redan idag.

Trevlig lördag på Er alla läsare! Ni är en trogen skara som är inne här och kikar varje dag men ni är väldigt få som lämnar spår efter er! Bloggar mest för min egen skull och för att kunna gå tillbaka och komma ihåg. Men visst är det lite roligare när ni gör er till känna?! :)


RSS 2.0
Click for RSS!