Vecka 22

Går in i vecka 22 idag, magen växer litegrann för varje vecka. Bebis har varit lite lugnare denna vecka, inte alls sparkat och snurrat lika mycket som de senaste 2 veckorna. Blir nästan lite orolig, men då och då kommer det en buff så det är nog inget att oroa sig för. 
 
Jag kan fortfarande ha mina vanliga byxor med hjälp av en gummisnodd, men när jag sprang förbi Polarn & Pyret och såg att de hade 50% på alla mammakläder så passade jag på att köpa mig ett par svarta chinos och ett par mörkt denimblå jeans! 
 
Har haft väldigt svårt att ligga ner sedan en tid tillbaka, känns som om mina höfter ska gå av och vaknar minst 1 gång/ timme av att det känns som knivar i höfterna, inte skönt alls! Har därför varit tröttare än vanligt på jobbet och haft ont till och från under hela dagarnna när jag går eller sitter för länge.
Fick iallafall tid hos en sjukgymnast på tisdag, så får se om jag får några bra tips på vad man kan göra för att få det lite bättre.
 
1 vecka kvar att jobba sedan är det semester i 3 veckor, ska bli underbart! 
Startar semestern med att åka upp till Sundsvall, vi tänkte gå en sväng på Gatufesten och sedan beger vi oss söderut igen för att möta upp min syster med familj som kommer med flyget från Luleå på måndag em, sedan åker vi alla till Kolmården tillsammans! 
 
Ska bli så mysigt att leka med mosters älsklingar, längtar! 
 
Nu ska jag kila till affären, inhandling av frukost, något mot halsbrännan och nässpray då jag åkt på en rikig förkylning med halsont och allt vad det innebär.
Blir att kurera mig denna helg, älsklingen är hemma i Sundsvall denna helg, men snart har vi ju som sagt semester och får vara tillsammans 3 hela veckor!
 
 
Hoppas ni har en fin lördag!
 
 
 ♥  

Magen

 
Riktigt dåliga iphone bilder, bättring på det!
 

Midsommar

Firade Midsommar med vänner på kolonin, vädret visade sin bästa sida denna dag, solen sken, god mat, trevligt sällskap, lotterier, dans runt stången, femkamp och massa mys!
 
En helt perfekt Midsommar!
 

 

Fram till vecka 21

Tänkte göra en liten sammanfattning nu när jag gått in i vecka 21. Känns som om veckorna bara rusar fram och jag kan inte riktigt förstå att jag går in i vecka 21 nu.
 
Allt började tisdagen 3/6 då mensen var 1 vecka sen, gick förbi apoteket på vägen hem från jobbet och köpte ett test. Gjorde testet direkt när jag kom hem och det tog inte många minuter innan den visade svaret, Gravid 2-3 veckor. Ringde min kärlek och han förstod direkt vad jag skulle berätta! 
 
 
 
De första veckorna mådde jag hur bra som helst, var lite mer hungrig än vanligt och åt mellanmål mellan varje måltid som jag inte brukar göra men annars mådde jag toppen. Jag som annars har väldigt lätt för att må illa och kräkas var glad över att jag kanske skulle slippa det.
 
Vecka 7 kom och med det även illamåendet, morgon, lunch, middag och kväll, fanns nog ingen stund på dagen då jag inte mådde illa. Levde på Finncrisp, bubbelvatten, yoghurt och gröna äpplen. Den lilla mat jag fick i mig bestod av tomatsoppa, pasta med ketchup, nudlar och ravioli. Riktig lyxmat! 
 
Klarade inte av lukten av cigarettrök, sopor, kaffe, matos, offentliga toaletter och att borsta tänderna. Vet inte hur många gånger jag stod och hulkade i någon buske på väg till jobbet eller kräktes när jag gick in på någon av toaletterna på jobbet. 
 
Jobbade iaf heltid och pluggade även en kvällskurs på 20 timmar/vecka. Vet inte hur många gånger jag sa att jag inte orkade, att jag måste hoppa av kursen. Men på något sätt klarade jag mig igenom den och det är jag väldigt glad för idag!
 
Vecka 16, Jag började må bättre, illamåendet blev bättre och så länge jag åt med jämna mellanrum så klarade jag mig också från illamåendet, så skönt! Var fortfarande känslig för lukter men jag fick tillbaka matlusten även om kaffe och kött var två saker som fortfarande inte gick ner. 
 
Vecka 18, (7/6-2012) var det dags för Rutin Ultraljud. Jag var väldigt nervös och höll Kristoffer hårt i handen, det var dagen då vi fick se vårt lilla pyre för första gången! Så häftigt! Vi var helt tysta när vi tittade på skärmen och det kändes overkligt men underbart att det verkligen var en liten bebis som växte inne i min mage.
Efter ultralljudet firade vi med att äta indiskt på en av våra favorit restauranger och vi kunde inte sluta titta på bilderna vi fick med oss på vårt lilla pyre, världens finaste lilla pyre! 
Vi fick också ett nytt beräknat datum enligt UL 2012-11-10.
 
 
 
Vecka 19, kände tydliga sparkar för första gången och sedan den dagen har jag kunnat känna vårt lilla pyre sparka och snurra runt i magen varje dag. 
Viktuppgång vecka 19, +2 kg.
 
Vecka 20, Kan fortfarande ha de mesta av mina vanliga kläder, med en gummisnodd på byxorna så funkar det än så länge. Men snart är det nog dags att köpa lite större byxor.
Får väldigt ont i svanskotan om jag sitter för länge och ont i höfterna när jag ligger ned. Har därför blivit extremt morgonpigg då jag inte kan ligga kvar i sängen utan att det känns som om min rygg och mina höfter ska gå av.
 
Men det viktigaste är såklart att pyret mår bra, jag står ut med att ha lite ont lite varstans och tänker att det går över! 
 
 
 
 
 
 
 

Livlig liten krabat

Det är en livlig liten krabat som bor inne i magen, sparkar och snurrar runt hela dagarna! Första riktiga sparken kände jag för precis 1 vecka sedan, i mitten av vecka 19.
Hade lagt mig och skulle försöka sova då det plötsligt sparkade till på vänster sida, höll handen på magen och kände snabbt en spark till!l
 
Sedan den dagen har jag känt vårt lilla pyre sparka varje dag, även Kristoffer har kunnat känna sparkarna tydligt och såklart sparkar det som allra mest när jag ska sova. 
 
 
Vårt lilla lilla pyre! Vem är du som bor där inne?
 
 
 
 
 
 
 

Lägenhet vs. hus

Idag skrev vi papper på det som kommer att bli vårt nya hem, vårt första hus! Ska bli så härligt att ha en egen gård att pyssla i och ett alldeles eget hus, nu planeras det rivning av väggar, badrum och kök!
Inflyttning är redan 15/8 eller senast 1/9, så vi har några månader på oss i höst innan vårt lilla pyre beräknas komma till världen, några månader av renovering.
 
Har haft visningar av lägenheten i Sundsvall och det känns bra och kommer förhoppningsvis vara klart senast nästa vecka.
Sedan har vi min lägenhet i Stockholm som behöver hyras ut, tanken är att hyra ut den till företag så vi kan använda den på helger och på sommaren när vi vill åka ner och hälsa på alla våra vänner i huvudstaden.
 
 
Massor som händer samtidigt just nu, men jag tror det här kommer bli toppen!
 
 
 
 
http://www.blocket.se/vasternorrland/Helrenoverad_lagenhet_i_centrala_sundsvall
 
 


Fredag

Hade tänkt att blogga ikapp lite idag, men det har inte varit någon bra dag direkt, mår illa och är så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna. Hoppas på att morgondagen blir bättre med ny energi!

 

Nu blir det att kika lite på fotbollen, sista chansen nu Sverige!

 


2 blir 3

2012-11-10 beräknas vårt lilla mirakel komma till världen! Vi längtar massor!

 

 

 


RSS 2.0
Click for RSS!