Checkat in

Nu har vi precis checkat in och kommit upp på vårt hotellrum! Här skulle jag kunna stanna några dagar! Såå himla fint!
 
 
 
 
 

Strax framme

Sitter i bilen på väg mot Stockholm för att fira min första mors dag! Har inte så många mil kvar och direkt när vi kommer fram checkar vi in på hotellet och sedan är tanken att vi ska strosa ner på stan! På måndag checkar jag och Dante in hos min käre vän Cilla och där stannar vi ändå fram till onsdags då Kristoffer möter upp oss igen efter ha varit iväg på konferens.
Åh vad jag ser fram emot dessa dagar! Först hotell mys med lilla familjen, sedan umgås med mina fina vänner och jag tänkte även försöka hinna förbi jobbet och luncha med mina kollegor!

Hoppas ni får en härlig dag!


Tänder

Dante har varit extra gosig, velat ha nappen mycket mer och sovit lite sämre de senaste dagarna och nu förstår jag varför. Idag såg jag nämligen två små tänder som är på väg upp i underkäken! Mammas lilla hjärta, vad stor du blivit!


Finaste lillhjärtat!

 
Söndagen bjöd på strålande sommarväder! Så vi struntade i allt som egentligen behövdes göras inne och spenderade dagen utomhus. Blev massa lek och bus på en filt i gräset, kaffe, glass, grillning, gräsklippning, plantering och mycket mer. Ja en mysig familjedag hemma på Kabyssen helt enkelt! Åh, fler sådana dagar tack!

Dop i Gävle

Tidigt lördag morgon satte vi oss i bilen och åkte söderut mot Gävle för att medverka på Ted´s dop. Det var ett väldigt fint ordnat dop och en väldigt glad 7-månaders kille som var dagens huvudperson. Grattis Ted på din dopdag!
  

Hipp Hipp Hurra!

Grattis älskade unge på din 6-månaders dag! Tänk att det var just Du som sparkade och buffade där inne i magen och tänk att du redan förgyllt vårt liv i sex månader! Mammas och Pappas lilla hjärta!
 

Dante 6 månader

♥ Har fortfarande storlek 68 på kläder men har precis börjat använda en del plagg i storlek 74

♥ Sover i egen säng på nätterna men lyfts över till vår säng under tidiga morgonen. Vaknar för mat 2-4 gånger varje natt men har även börjat kunna somna om när vi ger honom nappen

♥ Äter gröt innan läggdags. Sedan har han även smakat päronpure, mosad banan, melon, potatis- och palsternackpure. Gröt är en stor favorit medan potatis- och palsternacka inte faller honom i smaken, annars är det fortfarande amning som gäller

♥ Har storlek 4 på blöjorna

♥ Älskar när han får full uppmärksamhet och när någon leker och busar med honom. Blir väldigt glad när hans äldre kusiner leker med honom, när han träffar sina jämngamla kompisar och är som allra gladast när både Mamma och Pappa leker med honom samtidigt

♥ Sitter utan stöd men kan inte parera åt sidorna ännu utan att ramla omkull

♥ Sover ungefär tre gånger under en dag och sover fortfarande som bäst  i vagnen när man är ute på promenader. Har svårt att komma till ro när man lägger honom i sängen och somnar i vår säng på natten och lyfts sedan över till sin säng bredvid vår.

♥ Tar nappen när han är trött och vet att det är dags att sova när vi sjunger "klappa lilla magen"

♥ Väger som sex månader 8030 g och är 68,5 cm lång.

 Gnäller och ropar på oss när vi går utom synhåll och vill gärna vara i famnen och vara med oss hela tiden

Älskar att stå upp och att hoppa

Skrattar högt när vi leker Titt-ut

Är väldigt kittlig på ryggen, magen och benen och skrattar högt när han blir kittlad

♥ Älskar då vi leker, pratar och busar med honom

Pratar mycket och svarar när man pratar med honom, gurglar och gör bubblor med munnen

♥ Kan stödja sig på raka armar när han ligger på mage och rullar lätt från rygg till mage

♥ Sitter med vid bordet i sin matstolen när vi äter, tittar och smaskar och vill gärna smaka det vi äter

♥ Är en riktig solstråle på morgonen och vaknar alltid med ett leende

Är fortfarande lite reserverad mot nya människor och nya platser och det tar en stund innan han kommer igång

Lyfter rumpan från golvet och hoppar iväg från filtar och babygym

Älskar att bada och duscha och har fått sitt första diplom från simskolan

Skrattar, pratar och bubblar hela tiden och hemma är där han fortfarande trivs som allra bäst

Är Mammas och Pappas lilla ögonsten

 

 


Sitta själv

Dante sitter längre och längre stunder utan stöd för varje dag som går. Han är riktigt duktig på att parera om han hamnar framåt eller bakåt men tippar lätt åt sidan, så det gäller att vara nära och ta emot honom. Tänk om några veckor sitter han nog helt själv längre stunder, vår stora lilla kille!
 
 

Sista badet för den här gången

Ikväll är det sista babysimmet på nybörjarkursen. Det har varit en mysig aktivitet för hela familjen så vi får se om vi hoppar på en fortsättningskurs i höst igen. Dante älskar verkligen att bada, han är inte ett dugg rädd för att få vatten över huvudet och plaskar glatt när vi kliver ner i poolen. Sötunge!
 

Underbara sommardag!

 
Mamma och Dante
Stockholm Maj 2013

Kärlek


På väg

Lämnar ett regnigt och kallt Sundsvall för en långhelg i vår kära huvudstad. Äntligen är vi på väg, som jag längtat! Var alldeles för länge sedan nu! Tänk, sist vi var där var vår lille kille 1 månad, nästa vecka blir han hela 6 månader! Älskade unge vad du växer!

 

 


En släng av hemlängtan

Ikväll har vi packat upp en hel del kartonger med porslin in i köksskåpen. Fick en sån hemlängtan när jag såg alla mina saker från lägenheten...Så ikväll längtar jag "hem". Även om jag vet att det är här i Sundsvall jag bor nu så kommer Stockholm alltid vara hemma i hjärtat. Det är där de flesta av mina vänner bor och det är där jag bott i 10 år. Som tur är är det inte många dagar tills vi åker ner nu, snart är det torsdag!


Det våras i trädgården

Denna tisdag startade med en sovmorgon, Dante sov nämligen till 7.45! Så himla skönt! En kort stund efter det knackade elektrikern på dörren och håller nu på med elen i köket! Spisen är inkopplad, vi kunde såklart inte hålla oss utan stekte på hamburgare till lunch!
Medan elektrikern fixar inne och Dante sover i vagnen har jag passat på att kratta upp det sista i trädgården, vattnat och småfixat lite i rabatterna. De sista dagarnas fina väder har gjort att vinbärsbuskarna knoppar, tulpanerna gror och det är vitsippor i mängder i skogsdungen på baksidan. Så underbart att ha en egen gård, att kunna gå ut när man vill. Fördelen med att bo i hus, slippa packa med sig halva hemmet för att gå till en park.
Nu njuta i solen en stund innan lillen vaknar!

Trevlig tisdag på Er! 

 

 


Gunga

Här kommer det spenderas många timmar framöver! Att gunga, titta upp i trädet och på flaggan, det är grejer det!

 


Tiden räcker inte till

Köksrenoveringen tar mycket tid just nu. Så värst mycket bloggande har det inte blivit den senaste tiden. Jag och Dante har iaf gått många promenader, gungat, lekt och busat på dagarna och på kvällarna när lillen sovit så har vi skruvat skåp och rensat i trädgården tills vi stupat i säng vid tio tiden! Men snart mina vänner, snart blir det storkok, bullar och bröd i mängder för nu ser vi ett slut på detta. Här kommet en liten tjuvkik från vårt vita kök!

 


Helgen är här

Fredag igen, veckorna går i rasande fart! Natten blev inte fullt så hemsk som jag bävade för. Dante somnade utmattad efter att ha kräkts upp allt han hade i magen, mammas hjärta! Sedan turades vi om att vaka och truga i honom en tesked vätskeersättning var 5-10 minut hela natten. Han fick tack och lov behålla det vi gav honom och åt två små mål under tidiga morgonen. Strax innan klockan sju vaknade han, pigg och glad precis som vanligt och har sedan fortsatt vara det under hela dagen och kvällen! Vet inte om
det var magsjuka eller om magen reagerade på gröten han fick innan läggdags. Så ikväll skippade vi gröten och jag tror vi får börja om med små smakportioner igen så magen får vänja sig.
Så himla skönt att han är pigg och att det inte blev värre, magsjuka är nämligen det jag bävat för redan innan jag fick barn.

Kommer aldrig vänja mig vid det trots att jag tagit hand om många kräksjuka barn under mina 10 år på förskola.


Magsjuka...

Dante har varit på strålande humör idag, busat, lekt, skrattat och ätit bra. Men ikväll efter han fått kvällsgröten och precis skulle somna hostar han till och kräks ner hela sängen och hela sig själv. Han har efter det kräkts flera gånger och allt han äter kommer upp. Stackars liten! Efter rådgivning med sjuksköterska på 1177 så matar vi honom med vätskeersättning var 5e minut. Blir att sova i skift för att kunna vaka över honom i natt, jag har första vakenpasset.

Nu ska jag försöka få i honom lite vätska, vår lilla älskling!


RSS 2.0
Click for RSS!