Besök från södern

I eftermiddag väntar vi besök av våra kära vänner från Stockholm! Ska bli så mysigt att få skämma bort dem lite, det behöver de verkligen! Men innan de kommer ska jag och Dante iväg på lunchdejt med mammor och bebisar från föräldragruppen, det blir trevligt! Nu en kopp kaffe och sedan ska Dante få lite mat innan jag packar ner honom i vagnen och beger oss iväg.

Trevlig torsdag på Er!


Återhämtning

Nu har det gått 2,5 månad sedan vår kille kom till världen med ett akut kejsarsnitt. Jag hade en rätt normal graviditet, illamående de första 15-16 veckorna, offentliga toaletter och mat os fick mig att vilja spy och visst hände det att jag gjorde det också. Denna period åt jag mängder av gröna äpplen, mandariner, finncrisp och yoghurt. I vecka 16-19 hade jag lite känningar i fogarna, mesta dels i svanskotan men det försvann några veckor senare. Hade smärtor högt upp i magen på höger sida som drog sig bak mot ryggen, denna smärta gjorde att jag hade väldigt svårt att sitta ner för långa stunder, gå och stå gick alldeles utmärkt. Halsbränna utan dess like och värst var såklart de sista veckorna innan förlossningen. Svårt att sova på nätterna, vred och vände mig då jag hade ont i höfterna när jag låg på sidan och inte det lättaste att ligga på rygg/mage som höggravid.
 
Men trots detta måste jag säga att jag i det stora hela mådde väldigt bra under min graviditet. När väl illamåendet släppt kunde jag äta allt och mycket. Jag var piggare än någonsin och kunde vara uppe sent på kvällarna, förutom de sista veckorna då kroppen samlade kraft för det som komma skulle. Jag jobbade fram till vecka 35 och hade nog kunnat jobba någon vecka till om det inte var för att flyttlasset norrut gick då. Jag var rörlig under hela graviditeten och skruvade Malmbyråer så det stod härliga till i vecka 36+ och hjälpte till så gott jag kunde med renoveringen av huset.
 
Nu 2,5 månad efter förlossningen har kroppen äntligen börjat återhämta sig! Halsbrännan försvann i samma stund som förlossningen var över, likaså nästäppan. Fogarna känner jag endast av när jag går längre stunder, snittet på magen har läkt bra, även om det är en bra bit kvar tills jag kan använda magmusklerna på samma sätt som innan. Ryggen behöver stärkas upp, det var en konstig känsla när magen väl var borta och kroppen inte visste hur den skulle förhålla sig till det, jag blev snabbt trött i ryggen och fick en framåtlutad hållning. Viktmässigt har jag 1 kilo kvar till inskrivningsvikt och kan ha de byxor jag hade innan jag blev gravid. Naveln som putade ut rejält har börjat dra sig tillbaka. Bristningarna som visade sig i vecka 39+ har börjat blekna. Kroppen håller på att återhämta sig helt enkelt och det känns riktigt bra!
 
  
Bild på magen i vecka 38+

Skratta

Dante är så underbart söt när han skrattar! Han älskar att ligga på soffan och att man pratar och busar med honom. Peta på näsan, hakan, killa på fötterna eller titta på någon färgglad leksak. Han härmar massor, när jag skrattar skrattar han och mammahjärtat bara smälter! Finaste, finaste Dante! Tänk att du blir hela 11 veckor imorgon.
 

Sömn

Är en trött Mamma idag, Dante har sovit riktigt dåligt den sista veckan. Han har somnat sent och vaknat för mat varannan timme nätterna igenom för att sedan göra morgon vid 7-8 tiden. Så idag bäddade jag ner honom i vagnen och gick en promenad och sedan har han sovit kvar i vagnen i två timmar nu. Passar på att vila lite på soffan under tiden och hoppas jag blir lite piggare! Kan nog räkna på en hand de gånger jag vilat eller sovit på dagarna sedan Dante föddes. Men idag är en sån dag då kroppen bara måste få vila för att orka med.


Pratstund med Pappa


Kusinerna från Luleå på besök

 
 

En ängel flög förbi mot himmelen så fri

 

 

10-veckor

 
 
Fina lilla unge, du gör mig så lycklig!
 

Kvällsmys i soffan


Kaos

Kan ni förstå varför jag längtar tills renoveringen av vårt kök sätter igång? Ett mindre kaos, dock är det lite mer städat idag än när denna bild togs. Vill sätta igång att riva nu, nu, nu, men den som väntar på något gott...?
 
 

Mammas hjärta

 
Bilder från när vi var i Luleå, 1/1-2013
  

Nystädat

Skönt att starta veckan med ett nystädat hus! Helgen har bestått av fix och trix inför renoveringen av köket, kikat på spishällar och fläktar, måste ta tag och beställa dessa i veckan som kommer så vi kan sätta igång med renoveringen. Längtar massor tills köket är klart, som det är just nu blir man inte det minsta inspirerad att laga mat eller baka.
 
  
 
 

Söndag

Har varit ett underbart vinterväder här idag, så efter lunch klädde vi på oss och tog en promenad. Dante sov skönt i vagnen i hela 2 timmar så vi hann även med att skotta gården innan han vaknade. Fick besök av några vänner och deras lille Harry 1,5 år som var så go mot Dante, vinkade och ropade hej bebis hela tiden. Nu är Pappan i familjen och jobbar lite extra med att köra pistmaskin så jag och Dante får mysa lite själva nu ikväll.
Denna helg har gått väldigt fort, men senare i veckan får vi besök av min syster med barn som ska bo hos oss några dagar, det ser vi verkligen fram emot!
 
 
Hoppas ni haft en fin helg!

Mosters älskling

 
 
Grattis mosters älskling på 1-års dagen! Längtar tills vi ses!
 
 

Tidig fredag

Klockan ringde tidigt imorse, ska infinna mig på sjukhuset för bäckenmätning klockan 10.00. Dante som varit ganska stökig i natt sover såklart som bäst just nu. Men om vi ska hinna måste jag nog väcka honom nu, amma, klä på och invänta Farmor som ska vara barnvakt medan jag röntgas. Sen är det äntligen fredag och familjen är lediga tillsammans igen!

 

   


Sjuttonde Januari

I dag var vi på Bvc och träffade föräldragruppen. Vi var många denna gång och fler pappor var med denna gång vilket kändes roligt för K´s skull. Det pratade om barn och sjukdomar, och eftersom Dante varit sjuk i RS så fick vi berätta lite om hur det hade varit och lite om sjukhusvistelsen. Efteråt passade vi på att väga honom, han väger nu 6100 g. Det känns minsann att han börjar bli tyngre, är inte alls lika lätt att bära omkring på i flera timmar, som tur är har jag ju vår bärsele.

När livet tar en annan vändning

Idag går alla mina tankar till våra fina vänner som har det obeskrivligt tufft just nu. Önskar såå att jag kunde göra något mer för er! Sänder all min styrka och kärlek till Er!

 

 


Lördag

Efter en förmiddag ute på språng är vi nu på väg hem till våra vänner och deras lille Liam på middag! Senast vi var där på middag var vi båda gravida och nu är vi små familjer, såå mysigt! Kan tänka mig att våra killar kommer följas åt och hitta på en massa bus i framtiden, precis som deras Pappor alltid gjort!
 
 
 
 

Hjärtat

Mitt lilla hjärta sover sedan en stund tillbaka i sin säng i sitt rum och under tiden har jag har fortsatt det jag påbörjade igår, nämligen att sortera undan alla kläder i storlek 56. Så nu är byrån uppdaterad med kläder i storlek 62 och 68. Vi tänkte prova flytta in sängen till vårt sovrum i helgen och se om han kan sova där så Mamman och Pappan får lite mer plats i sängen. Babynestet får flytta med till spjälsängen så han känner sig trygg.

 

 


Dante 8 veckor

♥ Har storlek 62 på kläder

♥ Älskar att bada och har börjat plaska ordentligt med händerna och fötterna

♥ Sover bra på nätterna, somnar mellan 22.00-23.00 vaknar för mat var 3e timme och gör morgon någon gång mellan 07.00-09.00

♥ Äter mycket och länge och somnar oftast vid bröstet

♥ Har storlek 2-3 på blöjor

♥ Äter Sempers magdroppar för att inte få så ont i magen

♥ Älskar att ligga på skötbordet och titta och prata med kaninen som hänger ovanför

♥ Följer med blicken då han ser eller hör någon/något

♥ Har hittat sina händer och smakar gärna på dem

♥ Gillar att åka bil och somnar gärna då

♥ Gillar mer och mer att ligga i vagnen så nu blir det mer promenader

♥ Tar napp då det behövs men bara när han är väldigt trött

♥ Vägde som 8 veckor 5870 g och är 61 cm lång

  Vänder sig mot en när han hör sin mammas och pappas röst

Sover fortfarande i sitt babynest mellan oss i sängen

♥ Älskar då vi pratar med honom och pratar och skrattar tillbaka

Tycker  bäst om att vara i famnen och babysittern och babygymet är inte alls populärt

♥ Gillar inte att ha mössa på sig och skriker högt och länge  ända tills vi tar av honom den och han tystnar direkt

♥ Är världens underbaraste lille kille!

 

 


8 veckor

 
Klockan 13:13 för 8 veckor sedan kom vår Dante till världen! Älskade, Älskade unge! Du är allt för oss!
 
 

Mysig morgon

En pigg Mamma här idag, Dante somnade för natten 22.30 vilket är rekord tidigt då vår kille annars brukar göra natt mellan 24-03! Sedan sov han fram till 03.45 och efter lite mat somnade han om igen. Vaknade med ett leende på läpparna och efter vi gått upp har vi myst i soffan, lekt och tittat på färglada fjärilen som han fick i julklapp. Har även hunnit med ett bad och nu sover han sött i vaggan. Snart kommer K och hämtar oss, vi ska åka in till stan och träffa Dantes kompis Liam och hans mamma idag.
 
 

Älskade unge!

Vår kille älskar verkligen att bada, så efter en kväll med en små gnällig kille så fyllde vi baljan. Väl nere i vattnet var det en glad kille som gav oss många leenden. Sedan blev det mys i soffan med Pappan. Hur söt är han inte i den nya badcape han fick i julklapp av Farmor!

 

 


Tack för den här gången!

Efter lite morgonmys med Mormor, C-G och Dantes kusiner lämnar vi ett soligt och vackert Luleå för den här gången! Nu hoppas vi att bilresan ner mot Sundsvall ska gå bra, just nu sover han gott här i bilen och med några pauser ska det nog gå bra. Brås han på Mamma och Pappa så kommer han inte ha några problem med att åka bil.

 

 


Pratstund med Mamma

Dante, 7 veckor +1 dag


Morgonmys

Killarna ligger här bredvid mig och sover så gott, själv njuter jag av en kopp kaffe och kikar på nyhetsmorgon. Ska strax hoppa in i duschen och starta dagen. Blir nog en promenad ned vagnen och senare i dag är vi bortbjudna på middag, trevligt!


Mormor och Gammel Mormor

Min Mormor, Dantes gammel Mormor ville såklart spana in minstingen i släkten. Dante sov mest hela tiden medan de studerade honom och undrade vem han är lik egentligen? Jo, sin Pappa men något måste han väl fått av mig också? 
 

Gott Nytt År och God Fortsättning på det nya året!

 

 
 

Bada med Pappa

Hemma hos Mormor passar vi på att bada badkar, då vi tyvärr inte har något badkar hemma. Första badet tillsammans med Pappa och det var en glad kille och nöjd kille som verkade tyckta det var väldigt mysigt!
 
 

RSS 2.0
Click for RSS!