Vilken natt

Jösses vilken natt det blev! Dante hade svårt att komma till ro igår kväll, skrattade och gnällde om vartannat och nappen ville han absolut inte ha. Fick honom iaf att somna vid 20-tiden och när Pappa kom hem klockan 22 vaknade han och var varm, febern hade smugit sig på. Natten har bestått av amning varannan timme och byte av inte mindre än tre bajsblöjor. Mammas lilla älskling! Nu på morgonen var febern borta igen, hoppas den inte kommer tillbaka. Är en trött, trött Mamma här idag och snart klampar hantverkarna in i huset...Nu en stooor kopp kaffe! God morgon!


Tre månader och två veckor

I dag var det dags för Dantes första sprutor och oj vilka krokodiltårar det kom när de stack i go benen. Mammas lilla hjärta! Han lugnade sig efter en stund och somnade sedan i vagnen på väg hem. Han sov vidare i tre timmar, så han var rätt trött efteråt lillen. Håller tummarna att han slipper feber och ont i benen, men vi har iaf laddat upp med alvedon om det skulle hända.  
 
 
3 månader och 2 veckor. 7040 g och 66 cm lång

Tiden räcker inte till

Det har varit tyst här inne allt för länge. Har inte lyckats finna tid till bloggen, dagarna och veckorna har gått i ett. Hoppas kunna blogga ikapp snart!

Underbart vårväder ute de senaste dagarna och idag passade jag på att ta en kaffe i solen intill husväggen medan
Dante sov skönt i vagnen. Tänk vad skönt det ska bli när all snön smält bort och vad många timmar som kommer att spenderas ute då!


Finaste Dante!

 
3 månader och 4 dagar

Bildregn från vår lördag

I lördags var vi bjudna på dop i vackra Bergsjö. Svea, som är 6 dagar äldre än Dante skulle döpas. Lördagen bjöd på ett vackert vinterväder dagen till ära. Dopet var väldigt fint , en underbart fin sång framfördes och huvudpersonen för dagen skötte sig exemplarisk. Tänk att det är precis två månader sedan vi sågs sist, då var våra små hjärtan bara 1 månad gamla, så det var ett kärt återseende. Tänk vad tiden går fort! Finaste, finaste!
 
 

Bumbo och slalom

Dante har har blivit väldigt stabil och stark i nacken och vill helst av allt sitta upp hela tiden. Så idag fick han provsitta i Bumbon en liten stund, han var verkligen såå nöjd och glad. Sötaste!
 

Från mage till rygg

Dante har de senaste 2-3 veckorna rullat från mage till rygg och nu börjar han bli riktigt duktig på det. Så magträningen blir lite svårare nu då han snabbt rullar tillbaka till rygg när jag lägger honom på mage. Än så länge blir han mest förvånad och tyst när han upptäcker att han helt plötsligt ligger på rygg igen. Min duktiga lille kille börjar bli stor! Tänk att han inte längre är en liten bebis som nöjt ligger i famnen, nu vill han att det ska hända saker mest hela tiden. Rullar, skrattar, sitter med stöd, pratar, smakar på händerna, tittar på sina fötter, sprattlar och sparkar mest hela tiden. Fina fina Dante! <3


Händer

Senaste veckan har Dante hittat sina händer ordentligt, han smaskar ordetnligt när han tuggar och ibland kommer det ett litet missnöjt skrik då det inte går som han vill. Något annat som hänt senaste veckan är att han tar nappen ordentligt, tidigare har han tappat den om man inte håller emot och senaste tiden spottat ut den med besked. Även om jag inte tycker han behöver ha nappen hela tiden så är det sönt när han ska sova då han kommer till ro lättare om han har napp.
 
Blev en tidig morgon i det här huset idag, klockan ringde 05.30, för idag kom nämligen hantverkarna och började med vattenskadan i badrummet och jag ville hinna ta en dusch innan de kom. Dante vaknade samtidigt och var sedan vaken till och från under tidiga morgonen, men nu har han sovit i vagnen i 3 timmar och jag passade på att vila en stund på soffan under tiden.
 
Fettisdagen idag, är lite sugen på en god semla. Ska kolla med Kristoffer om han kan stanna vid bageriet på väg hem från jobbet! I kväll blir det att fortsätta riva i badrummet så att de kan börja bygga upp det på nytt, förhoppningsvis redan nästa vecka.
 
 
 
 

Giraffen

Dantes Farmor har varit bortrest i två veckor så ikväll kom hon förbi och lekte med Dante några timmar. Den här giraffen har blivit en favorit hos Dante, när den piper så pratar han tillbaka och den verkar vara väldigt god att tugga på. Fick denna av kollegorna på jobbet när jag gick på mammaledighet, såå tack tjejer, Dante älskar den!  
 

Veckans bästa dag

Fredagen är här, veckans bästa dag enligt mig! Nu väntar två dagars ledighet tillsammans alla tre, mysigt! Annars betyder fredag babysång, Dante tittade mest på de andra barnen och att Mamma sjöng var mindre intressant. Det var en liten skara där idag då många är sjuka just nu, usch är så rädd att Dante ska bli sjuk igen...I natt sov Dante närmare 6 timmar i sträck och jag blev nojig då det var hela 8 timmar sedan han åt och det har inte skett många gånger utan han brukar vakna efter 4 timmar ganska exakt. Så i natt blev det en flashback till då han hade Rs och vi inte kunde väcka honom...Men när jag tog upp honom så vaknade han och åt som vanligt, skönt! Nu lite vila och mys i soffan och sedan väntar vi på att Pappan i familjen kommer hem!

 


Mammaledig

Älskar att vara mammaledig! Så mysigt att vakna av en glad bebis, gosa och leka mest hela dagarna! Lite senare idag ska vi in till stan och möta upp Liam och hans mamma för en lunch!

 


Ligga på mage

Dante älskar när man håller i honom och han får "flyga" och titta sig omkring, roligast tycker han det är när man står framför spegeln och han ser sig själv. Men det är bara de senaste dagarna han har varit nöjd när han ligger själv på mage, än så länge bara korta stunder men han har blivit riktigt stark i nacken! Min duktiga kille!
 
 
 

Babysim

Har precis anmält oss till babysim på Himlabadet med start i Mars, då är Dante ganska precis 4 månader! Valde kvällskursen då detta är något vi gärna vill göra tillsammans hela lilla familjen. Jag hoppas Dante kommer att gilla det, han älskar iaf att bada i baljan och i badkar!
 

Återkoppling

Fick svar från röntgenundersökningen jag var på för två veckor sedan, där stod det att mitt bäcken är rymligt och i en kommande graviditet räknar de inte med att det felande fosterläget ska upprepas. De rekommenderar en vanlig förlossning där värkarna startar av sig självt. Kändes skönt men samtidigt lite nervöst då jag inte vill att det ska bli som det blev en gång till...Men det är inget som jag behöver oroa mig för just nu som tur är!

Dante & Sam

 
Kusinerna myser!

Måndag och ny vecka

Helgen gick i rasande fart, vi har haft en riktigt mysig helg tillsammans med våra fina vänner och deras lille Melvin. Önskar så att vi bodde närmare varandra! Men nu är huset tomt igen och en ny vecka tar vid.
 
Ringde Bvc imorse och bokade in en tid för vägning, Dante har varit dålig i magen nu i över 1 vecka nu och efter varje ammning känns det som allt rinner rakt igenom honom och det blir väl en 10 vattninga bajsblöjor om dagen just nu. Sedan snorar och hostar han fortfarande efter Rs viruset, stackars liten...
Bvc sköterskan var stressad då det var en allvarligt sjuk person där som skulle iväg med ambulans. Så vi fick en sjuksköterskepraktikant som skulle väga och mäta honom, hoppas verkligen hon hade en bra bit kvar på sin utbildning för särskilt bra var hon tyvärr inte.
 
Men vi fick iaf en ny vikt på honom, han är idag 11,5 vecka och väger 6630 g och är 64,5 cm lång. Förutsatt att han inte blir sämre så ska vi dit igen om 2 veckor för att se att han går upp i vikt som han ska. Vi bad också att de skulle ta ett nytt prov på Rs då han inte blir bättre med sin förkylning, så nu väntar vi på provsvaren.
 
Egentligen hade vi  bestämt dejt med Dantes kompis Liam idag, men eftersom vi inte fått provsvar avvaktar vi, vill inte att han ska smitta någon annan. Hoppas, hoppas att proverna inte visar på något och att vi kan ta dejten senare i veckan istället!
 
 
Dante 11,5 vecka
 

Finaste, finaste Dante!

 
Hjärtat sover sig igenom besöken på bygghandeln, ibland önskar jag att jag slapp dem jag med! Men vill man få det fint så får man lida pin som det brukar heta och jag vill ju verkligen att vårt kök och badrum ska bli fina!

RSS 2.0
Click for RSS!