Dante 6 veckor och 3 dagar

Dante har legat på ett täcke på bordet hemma hos Mormor och C-G mest hela dagarna. Han har varit en väldigt nöjd bebis, alltid någon som pratat med honom och massor att titta på. Han har också visat att han kan vända sig från mage till rygg, min duktiga kille!
 
 
 
  

Äntligen på väg

Några dagar senare än vad vi hade planerat men nu är vi äntligen på väg norrut och hem till familj och vänner i Luleå! Vår lille kille blir bättre för varje dag, den hemska hostan sitter fortfarande i och kan så göra i flera veckor tyvärr, men andningen är mycket bättre och slemmet något mindre. Han har fortfarande ingen vidare aptit och det är svårt att få i honom tillräckligt med mat, men vi kämpar på! Sover gör han oxå, mest hela dagarna och det är väldigt ovant eftersom vi vanligtvis har en pigg liten kille som helst inte vill sova speciellt mycket. I natt var han vaken till klockan 02.00 innan han somnade för natten och under kvällen bjöd han på en massa leenden, vår fina, fina kille!

 

 


Rs virus

Igår fick vi provsvaren och bekräftat att det är Rs virus som vår kille råkat ut för. Han var riktigt dålig igår men idag känns han piggare! Så jobbigt att se honom sjuk, den hemska hostan som man vet gör så ont, stackars liten! Nu väntar vi på att doktorn ska gå ronden så får vi se om vi får åka hem och fortsätta vila hemma eller om vi blir kvar en natt till.


Barnkliniken

Vår kille har blivit förkyld, hostar, snorar och rosslar. Var inne på barnakuten i natt men kunde efter kontroll åka hem igen. I morse när vi vaknade var han sämre, svår att väcka och ville inte äta och inte kissat. Så nu ligger vi sedan imorse inlagda på barnkliniken, med en trött och rosslig kille. Med hjälp av sond och att inhalera hoppas vi nu att han ska bli piggare. Mamma och Pappas älsklingsunge!

 

 


Önskelista till Tomten

 
Matstol (IKEA), overall (Lindex), mössa (Polarn o Pyret), böcker, babyleksaker (Abc leksaker), klossar, Babywatch (Philips)
 


5-veckors kontroll

Idag har vi varit på BVC och träffat barnläkaren. Allt såg bra ut och han går upp i vikt som han ska. Vår fina kille, snart 5 veckor väger nu 5100 g och är 58 cm lång.

 

 


Helgen

Vi har som sagt spenderat helgen i Stockholm! Bott på hotell, ätit god mat, och såklart hälsat på flera av våra vänner i huvudstaden! Kändes som att komma hem igen, åkte förbi min lägenhet och kikade upp, gick på affären som jag så ofta handlade på, åkte förbi mitt jobb och det kändes verkligen som igår flyttlasset gick. Tänk att jag nu bott i min nya stad i 2,5 månad. Efter 10 år känns Stockholm fortfarande som mitt hem, där jag vill bo. Men allt har sin tid, nu har vi har vårt hus här uppe där jag trivs bra, vi har vår fina kille och vi har varandra. Sen kommer jag alltid sakna mina fina vänner, men jag är glad att vi kan åka ner när vi vill och hälsa på.

 

 
 


Mot Stockholm

Nu sitter vi i bilen, ska spendera helgen i Stockholm! Tänk att jag bott i Sundsvall 2 månader nu, helt otroligt vad tiden går fort. Längtar massor till mina vänner i huvudstaden, ska bli så roligt att träffa dem i helgen!

 

 

 


Dante 4 veckor

♥ Har storlek 56 på kläder men det dröjer nog inte länge innn vi måste plocka fram storlek 62.

♥ Gillar att bada och gör det en gång i veckan

♥ Sover bra på nätterna, somnar mellan 24.00 och 03.00 och vaknar någon gång mellan 9.00 och 11.00

♥ Äter mycket och länge och somnar oftast vid bröstet

♥ Har storlek 2 på blöjor

♥ Äter Sempers magdroppar för att inte få så ont i magen

♥ Älskar att ligga på skötbordet och titta på lampan

♥ Följer med blicken då han ser något spännande

♥ Har hittat sin vänstra hand och smakar gärna på den

♥ Gillar att åka bil och somnar gärna då

♥ Tar napp då det behövs

♥ Vägde som drygt 4 veckor 5100 g och är 58 cm lång

  Vänder sig mot en när han hör sin mammas och pappas röst

♥ Är världens sötaste och finaste kille!


 

 


Bada

 
 

 
 
 

Faderskapsintyg

Idag har vi varit hos Socialtjänsten och skrivit på faderskapspapper, efter det passade vi på att äta lunch med pappan, alltid mysigt! Nu är jag och Dante hemma igen, har vilat lite tillsammans. Jag har ondare i såret idag, det drar, svider och sticker till så jag försöker ta det lugnt idag och hoppas på att det känns bättre imorgon igen.

 


Utvilad Mama

Första natten utan pappan gick bra! Dante sover fortfarande väldigt bra på nätterna, han somnade vid 24-tiden och sover fortfarande! Så idag har jag hunnit duscha, äta frukost och plockat undan disken. Nu har jag precis tänt lite ljus nere i vardagsrummet så nu väntar jag på att vår sömntuta ska vakna så han kan få lite mat.
Senare idag ska vi iväg på Dantes kusins avslutning i skolan och sedan kommer pappan hem, då blir det mys med Dante och middag!

 

 
Nyvaken kille sträcker ut sig på skötbordet

 

 


Röntgen

Remissen till röntgen damp ner i brevlådan förra veckan, 18e januari ska jag infinna mig där. Känns bra att få möjlighet till detta, att få reda på om det är mitt bäcken som är snett eller trångt eller om det var Dante som låg fel helt enkelt och det var därför förlossningen slutade med kejsarsnitt. Känns bra inför framtiden och eventuella syskon också! Plus i kanten till Sundsvalls sjukhus som tar det på allvar.

 

 


Ny vecka

Måndag och ny vecka, Pappan åkte med tåget tidigt imorse och kommer inte hem förän imorgon kväll, så idag är första gången jag och Dante ska sova själva. Det ska nog gå bra, vår lille kille sover ju faktiskt rätt bra på nätterna än så länge. Värre är det på dagtid, vissa dagar sover han endast 1 timme från det att han vaknar vid 10-tiden tills det att han somnar för natten vid 24-tiden. Nu har jag iaf lyckats få honom att sova, packade ner honom i vagnen och gick en liten promenad, han vaknade när vi kom in men somnade om efter lite mat. Har precis ätit sen lunch och nu låter det från lilleman i vaggan, dags för mat även där.
 


Vinterpromenad

 
 


Advenstfika

Det knackade på dörren tidigare i em och det var våra grannar som kom förbi för att gratta oss och kika Dante. Vi bjöd på kaffe, glögg och hembakat och sedan kikade de runt i huset. Våra grannar brukade nämligen titta till huset och vattna blommorna till de förra ägarna då de var bortresta. Eftersom vi renoverat så gott som hela huset invändigt så ser det helt annorlunda ut, så de tyckte det var roligt att se. De hade med sig en present till Dante, en fin pyjamas och ett doftljus från SIA, så gulligt av dem!
Det ena besöket avlöste det andra, våra gamla grannar från stan kom förbi och det blev mer fika. Så himla roligt att de snart ska bli föräldrar de med, i februari väntas deras lilla bebis komma till världen. När vi bodde inne i stan var vi tre par som bodde i samma trappuppgång och umgicks. Och tänk att vi alla kommer att ha barn med ett spann på 6 månader, augusti, november och februari, så roligt!
 


Lördag

Dante gjorde morgon strax innan klockan 09.00, jag blev serverad en lyxig frukost på sängen av kärleken och sedan blev det mys med Dante. Nu har vi fått på oss kläder och eftersom snön fortsätter att falla så är pappan i huset ute och skottar. Jag och Dante har satt oss i soffan för lite mat innan vi tar bilen in till stan. Hoppas de plogat så vi tar oss fram med vagnen.
Endast två veckor kvar till jul, kanske dags att handla lite julklappar till alla barnen. Tänk om två veckor är vi för första gången hemma i Luleå med vår lille kille, ska bli såå mysigt!


Hoppas ni har en mysig lördag!

 


Morgonmys

Dante sov till 9.30 idag och sedan har vi stannat kvar i sängen, han är verkligen världens underbaraste bebis på morgonen, såå nöjd. Vi har pratat, gosat, ätit och myst massor. Vinterstudion på i bakgrunden och ute har det kommit ännu mer snö. Nu väntar vi på att vägarna ska plogas, efter det kanske vi kan ta oss ut på en promenad, är inte så kallt ute idag nämligen.
Fredag idag, betyder att vi nu har två lediga dagar framför oss tillsammans alla tre!

 

 


Bärsele eller bärsjal?

Passar på att kika runt lite på bärselar och bärsjalar medan lillen sover. Vår kille vill nämligen bli buren hela tiden och har lite svårt att somna om man inte går runt och bär på honom. Vilket i sig är väldigt mysigt, men jag har fortfarande lite svårt att bära honom allt för långa stunder efter snittet och även att ha honom i knät då han gärna sparkar på min mage och på såret. Och nu när pappan i huset börjat jobba så måste jag ju orka bära honom om han är missnöjd och därför funderar vi på att köpa en sele eller sjal. Men frågan är nu vilket alternativ som passar oss bäst? Var förbi Babyproffsen igår och rådfrågade, de berättade att man får låna hem en bärsele eller sjal i någon dag för att testa om det är något som passar oss, tror minsann vi ska göra det.
 


Dante 3 veckor

Idag blir Dante hela 3 veckor gammal!
 
 
 


Julmys

Blev julbak istället för en promenad i kylan, Lussebullar, Pepparkakspinnar med apelsin och knäck med smak av saffran. Mums!
 
 
 


Onsdag

I natt sov vår kille från 22.00-10.00! Han vaknade bara 2 gånger under natten/morgonen för att äta och somnade snabbt om igen. Så idag är vi utvilade här hemma! Det är ännu en kall vinterdag här i Sundsvall, solen skiner och det hade varit så mysigt att gå ut på en promenad, men eftersom termometern visar -15 grader stannar vi inne. Inte bra för de små lungorna att andas in så kall luft.
 
Idag är sista dagen Pappan i familjen är hemma, imorgon börjar han jobba igen och vardagen börjar på riktigt för oss. Hade velat ha honom hemma längre, men vi får vara glada för de 20 dagar vi fått vara tillsammans. Tur att det inte långt kvar till jul, då är hela familjen lediga tillsammans igen!  Kan inte förstå att tiden gått så fort, känns som igår var lille kille kom till oss, men i morgon blir Dante 3 veckor.
 
 
 

Älskade Pyre

Dante, 19 dagar, 4470 g och 56 cm lång. Vår fina kille!
 
 


1a advent

Har varit en underbart fin vinterdag här i Sundsvall idag, sol och 11 grader kallt! Trots detta har vi spenderat dagen hemma, inne i värmen. Myst med kaffe, lussebullar, vinterstudion på tvn, massor av tända ljus och bebisgos!
 
 

Efter lunch fyllde vi badbaljan och Dante fick bada, han verkade tycka det var väldigt mysigt! Det var första riktiga badet för honom, annars har vi enbart sköljt av rumpan några få gånger och tvättat honom med tvättlappar när det behövts. Men nu blir det bad i baljan varje söndag!
 

Har haft familjen på besök denna helg! Skriver mer om detta när tid finns, nu ropar Dante på mig, hungrig kille!

 

 


RSS 2.0
Click for RSS!