Underbara vårväder

Helt underbart väder ute idag! Solen skiner och termometern visar +11 grader! Tänk att man blir lika glad varje år när våren kommer! Ville bara kika in och önska er en härlig dag, tog en liten paus och bläddrade i lite tidningar och drack kaffe,  men nu är det nu dags att jobba igen!

 


 

 


Corall eller Nude?

Klickade hem dessa två klänningar från Asos för en tid sedan och jag har inte kunnat bestämma mig för vilken färg jag vill behålla. Tänkte bära den på ett bröllop i sommar och egentligen gillar jag båda två lika mycket!

Så frågan är, Corall eller Nude?










Merci

När jag kom in på jobbet överraskades jag av ett fint kort, choklad och en flaska vin! Det var min praktikant som jag varit handledare åt som ville säga tack! Så gulligt av henne! Det gjorde min dag och måndagströttheten försvann direkt!


 


Sunny Sunday

Lördagen startade med en sväng i Birsta och efter det blev det några timmar med bad och spa på Himlabadet! Senare på kvällen blev det en god middag och melodifestivalen, den första deltävling jag sett detta år faktiskt. Har inga direkta kommentarer om startfältet och låtarna mer än att jag gillar Lisa Miskowsky!
Lördagen var likt fredagen en väldigt trevlig kväll i trevlig sällskap som avslutades sent in på natten!

Söndagen spenderade vi största delen utomhus i det underbara vädret, en utflykt till spikarna där vi satt en stund i solen med en kopp kaffe och njöt av solens strålar som värmde skönt!
Helgen har verkligen varit toppen på alla sätt, tack fina familjen Ericsson/Lindström för den här gången! Nästa gång vi ses är det hemma i ert nya hus!




Nu är jag tillbaka i Stockholm igen och redo för en ny vecka!
Hoppas ni haft en härlig helg!


Friday I´m In Love

Helgen har spenderats med våra gäster Linda, Oskar och deras lille M! Fredagen spenderade vi i stan, strosade runt i butiker, fikade och avslutade med storhandling av mat och dryck. Väl hemma lagade vi en god middag och vi satt uppe länge och pratade och hade det trevligt! När klockan närmade sig  01.30 var det dags att säga god natt för att vara pigg när en liten vaknar tidigt dagen efter.

Fredagens middag bestod av heta räkor med vitlöksbröd och till det ett glas bubbel, till varmrätt en god köttbit med tillbehör och ett kraftfullt rött vin och sedan avslutade vi med en LCHF dessert, grädde mixat med frysta hallon, toppad med riven mörk choklad!




Lediga fredag

Vaknade upp till ett gråmulet Sundsvall idag, men vad gör det? Humöret är på topp, kaffet är klart och jag ska precis börja med att fixa ordning frukosten till våra gäster. Lille M var vaken ändå till 01.00 inatt så de sover fortfarande. Efter frukost blir det en sväng ner på stan!




God morgon!

Torsdagen är här, jag är på väg in till jobbet lite tidigare än vanligt då vi har möten som börjar redan klockan 8.00. I em åker jag norrut och det bästa av allt är att våra vänner Linda och Oskar och deras lille M följer med upp denna gång!


Ska bli så roligt att ha dem hos oss i Sundsvall i helgen! Ser fram emot massa mys, god mat och dryck, bus med lille M och massa kvalitetstid tillsammans!

 

Kram från mig!


 

 

 


Nude and black

 


Husdrömmar

Åh, fick precis en bild på ett hus som våra fina vänner i Sundsvall tipsade oss om! De är verkligen för goa som håller utkik åt oss och drömma kan man alltid göra! Just nu är kärleken hemma hos dem i deras hus och hjälper till att lägga golv, ska bli så spännande att se hur de har fått det när jag åker upp nästa gång!


Tisdagslyx

Men vilket vårväder det varit idag, solens strålade ända till sen eftermiddag! Underbart! Har unnat jag mig lite extra tisdagslyx genom att färga ögonbrynen, ögonfransarna och ansiktet har fått sig en rengörande ansiktsmask. Vilken skillnad det blir när man färgar både fransar och bryn, känner mig redan mycket piggare!

Innan jul klickade jag även hem serumet Nutraluxe lash och sen i fredags har jag använt det varje kväll och jag måste säga att det verkligen fungerar. Fransarna är både mörkare, längre, tjockare och mer böjda än de var innan!

Efter helgen kom en kollega och frågade mig om jag brukar ha mascara på mig eller om jag hade en ny mascara för mina fransar var så fina, men jag har alltid mascara och samma sort som innan helgen men skillnaden är att jag använt serumet, så man kan se resultat väldigt fort. Lite dyrt kanske men man kan fynda till bra priser då de rear ut dem lite här och var på nätet.

Hoppas ni haft en fin tisdag!



Då var det dags

Läste att det under Fettisdagen äts 6 miljoner semlor i Sverige och under perioden januari-mars äts det inte mindre än 50 miljoner semlor varje år! Har ni varit med och bidragit till denna siffra och ätit någon semla idag?


 

 

 


What a day


Hoppas ni haft en fin start på veckan! Min vecka startade i ett rasande tempo med massor att göra på jobbet, är helt slut i huvudet idag. Har ätit middag som bestod av norrländsk pitepalt, tänt massa ljus och nu ska jag krypa ner under en filt i soffan med en kopp te.  Kikar in senare när jag laddat batterierna lite, ha det så bra så länge!


 

 

 


Bodychain

Har letat länge efter en liknande bodychain som på bilderna nedan. Helst av allt vill jag ha en som går att ha hängandes både fram och bak på ryggen! Tycker det är så fint till en enkel topp. Blev glatt överraskad när jag kikade in på Ginatricot och såg att de fått in liknande kedjor! Så det blev en sväng förbi Gina idag och jag kom hem med en av deras kedjor. Lycka!


(Bilder Google)

 


Inspiration till hemmet!

 


Klänning

Är ute efter en fin, somrig klänning som jag kan ha på min kusins bröllop i sommar. Hittade denna som jag tycker den är fin, men är lite osäker då den enbart finns i one size vilket tyvärr inte brukar passa mig.

(Romwe)

 

 

 


Moules Marinieres

Gillar ni musslor och befinner er i Stockholm är Belgobaren ett ställe ni måste besöka! Kravmärkta musslor från västkusten, åt musslor så det räcker och blir över för ett bra tag framöver! Men så gott det var!




På väg

Har ett bord bokat på en restaurang i stan och ser fram emot en mysig kväll med god mat och egentid med kärleken!


 

Hoppas ni får en mysig kväll tillsammans med någon ni tycker om!



God morgon

Kärleken sover bredvid mig och jag ska alldeles strax smyga ut i köket och fixa lite kaffe. Vi har inga planer alls denna lördag, vi får helt enkelt se vad vi hittar på! Funderar på ett restaurangbesök ikväll, det vore mysigt! Har ni några lördagsplaner?

Ha en fin lördag allihopa!


Lava

Fredagens middag bestod av pastarullar fyllda med lövbiff, tomat, spenat, pesto och cream fraiche och en god sallad på tomat och grape. Till det drack vi ett glas rosévin som vi köpte på Santorini. Santorini som är kända för bland annat sitt goda rosévin.



Fjärilar

Kärleken överraskade mig med ett paket som innehöll dessa fina muggar! De svarta fjärilarna är ju bara så fina!







Härliga fredag!

Fredagen bjuder på strålande sol och utanför droppar det från taken! Åt lunch tillsammans med en av mina närmaste kollegor, dagens lunch blev sushi/dumplings och vi hann även med en sväng på Åhlens. Blir så glad när jag ser att vårens kläder börjat komma in i butikerna, massa färg överallt. Nu är det snart dags att börja fixet inför fredagsmötet och sedan är det helg!




Shellac

En kollega tipsade mig om en behandling och ett nagellack som heter Shellac, som ska vara en blandning mellan vanligt nagellack och nagelgelé. Behandlingen går till som så att en färgad gelé penslas på nageln och därefter härdas under en uv-lampa. Hållbarheten ska tydligen vara jättebra, lacket kan hålla upp till 3 veckor! Perfekt för mig som inte har varken tid eller ork att måla naglarna var och varannan dag. Ett måste i vår och sommar!






Santorini

Sitter och kikar lite på resor, skulle vara härligt att även detta år ha en resa att se fram emot i vår/sommar. Förra året var jag och kärleken på Santorini, Grekland. En otroligt vacker ö och ett resmål jag varmt kan rekommendera!


Har ni några tips på mysiga resmål?



Drömmen om vår

Inatt föll det en hel del snö och Stockholm vaknade upp till ett vinterlandskap. Jag hade som många andra nästan börjat tro på en snöfri vinter detta år och bara för några dagar sedan kändes det som om våren var på väg. Men nu ligger snön vit utanför och det är ju trots allt bara februari, men dagarna blir ljusare och ljusare och solens strålar har börjat värma, så snart!


Ägaren av denna cykel hade kanske samma längtan som jag?


Alla hjärtans dag

På jobbet tidigt idag, ville bara kika in och önska er en fin alla hjärtans dag!




Trettonde Februari

Idag för 8 år sedan, fredag den 13e februari föddes min lille kusin V. Exakt 5 år senare, fredag den 13 februari blev en av mina bästa vänner mamma till hennes lille T. Båda är alltså födda fredag den 13e februari, men efter detta så är fredag den 13e allt annat än en otursdag!

Så idag efter jobbet var jag och grattade min kusin V som hunnit bli hela 8 år! Vi åt en supergod chokladtårta och byggde höga torn med de Kaplastavar han fått i present. I veckan ska jag försöka hinna med en lunch med min vän så jag kan gratta hennes lille T på 3 årsdagen!

Hoppas ni haft en bra start på veckan!



Silver



House Doctor

Sprang in på House Doctor igår när jag var inne i stan, de har verkligen så mycket fint och jag får massa inspiration när jag kikar runt där!


(Bilder från housedoctordk.blogspot.com)



Bubbel

Bubblet är på kylning, snart plingar besöket på dörren och lite senare ikväll ska vi fira fina A som fyller år. Ser fram emot en kväll med god mat, dryck och massa härligt tjejsnack. Dags att sätta fart, ha en fin lördagkväll allihopa!

I farten

Jag älskar koftor och är ständigt på jakt efter den perfekta koftan! Denna var fin tycker jag, men idag blev det inget köp. Nu blir det att leta en present till min fina vän A som fyller år och som vi ska fira ikväll!


 


Lördag

Blev en tidig kväll igår och vaknade upp pigg och utvilad, skönt! Efter frukost och kaffe är det nu dags att göra mig i ordning. Har ett paket att hämta ut och där i ligger två klänningar som jag hoppas är lika fina i verkligheten som på bild. Ska nämligen på bröllop i sommar då min fina kusin och hennes fästman ska gifta sig!

Bild från i somras när vi hälsade på dem i mysiga Gränna!


Fläta

Kilade förbi Åhléns och där hittade jag detta halsband, flätat på ena sidan och kedjor på andra. Ett enkelt sätt att piffa upp en outfit!


 


Fredagslyx

Ben & Jerrys Chocolate Macadamia och nya numret av Drömhem & Trädgård.

 



Välkommen fredag

God morgon från ett soligt och kallt Stockholm! Underbart väder, träden är alldeles vita och frostiga! Och det bästa av allt, det är fredag!

 




Vårinspiration!

Detta linne är ju bara så underbart fint! Ett måste i min garderob i vår och sommar!

(http://shop.vivistyle.se)



Sommaren är här

Åkte iväg en sväng till Ikea på lite jobbärenden och vad såg jag där? Jo, att de redan fått in sommarens utemöbler! Såg en fin vit rottingstol som gärna hade fått flytta in i ett framtida hus! Tänk vad fint, den vita stolen och en mysig pläd. Passar lika bra inomhus som utomhus tycker jag! Gillar deras stålstolar också som finns i vitt, grått och färgsprakande rosa!


 

 

 


Mitt i veckan

Bläddrade igenom lite tidningar idag på lunchen och hittade detta recept som såg helt underbart gott ut och en efterrätt jag verkligen vill prova!

Citronfromage med yoghurt, hallon och chokladtryffel!


Lite Kalabalik

Älskar dessa armband från Lite Kalabalik, de är ju bara såå fina!
(http://www.kyssjohanna.se)


Kesolasagne

Dagens middag, Kesolasagne med ruccola och ett glas rött!


Trevlig kväll!



Zoegas Amano

Tisdagen började med besök hos Kaffeknappen, provsmakning av kaffe och kika lite på de olika alternativen som finns.
Fick med mig en liten goodiebag med nymalt kaffe, chokladpraliner och te!

 

 

 

 


Älskar doften av nymalt kaffe!


Please Jeans

Är lite sugen på att klicka hem ett par Please jeans. Har letat länge efter de perfekta jeansen med lite lösare passform och med smala ben och dessa ser ju bara såå fina ut!

(Bild lånad från perlanliving.se)



Soliga måndag

Veckan inleddes med sol och några minusgrader, solen sken in genom alla fönstren på kontoret och sådana här dagar kan inte låta bli att längta lite extra till våren! Var iväg och lunchade med en kollega, blev en dumplings och sushi kombo, mums så gott och trevligt sällskap, en bra start på veckan helt enkelt.
Kilade in i några butiker efter jobbet, hittade ett par fina harem/kostymbyxor som jag inte kunde låta bli och även en vårinspirerad tröja fick följa med hem, älskar plagg med dragkedjor, det ger ett enkelt plagg det där lilla extra!

 

 

 

Hoppas ni också haft en bra start på veckan!



Ny vecka väntar

Sitter just nu på bussen på väg hem till Stockholm igen efter en helg i norr!
Mästerkatten i stövlarna fick 5 stjärnor av barnen och massa chips och popcorn slank ner i de små magarna! Själv var jag inte lika imponerad av filmen men mysigt att göra något tillsammans med de små trollen!
Helgerna går verkligen fort, alldeles för fort då 12 av helgens timmar går åt till att resa, men det är det värt! Nu försöka roa mig några timmar till, nästa hållplats Söderhamn.


Kall söndag

Vaknade upp till en kall morgon, -23 visade termometern, brrr! Men efter lite kaffe och en god frukost är det dags att starta dagen, idag blir det bio med kärlekens systers barn. Mästerkatten here we come!

 

 

Ha en fin söndag!




Lördag

Ljusen är tända, hemmakväll har levererat kvällens filmer så nu blir det mys i soffan med kärleken.

 

Ha en fin lördagkväll allihopa!





Tant Anci och Fröken Sara

Ett av mina favoritställen i Sundsvall är Tant Anci och Fröken Sara, såå fint och såå mysigt! Tapeterna, kuddarna, stolarna, lamporna, detta är verkligen ett ställe helt i min smak! Åt en god Pasta gnocci med bacon, pesto, soltorkade tomater och massa tillbehör och sedan lyxade jag till det med ett glas rött! Underbart god mat väl värt sitt pris och enbart ekologiska råvaror.

Ett tips till er som har vägarna förbi Sundsvall!



Välkommen till Maries Fina Favoriter!

Små glimtar ur min vardag, shopping, mode, inspiration och massa annat som får vardagen att kännas lite lyxigare och lite bättre.

Här inne kommer det också finnas en Bloppis med kläder, skor och väskor som är värda en andra chans, saker som är värda att komma ut ur garderoben och se dagens ljus på någon annan än mig själv!


Välkommen till Maries Fina Favoriter!




RSS 2.0
Click for RSS!