Juleljus

Kunde inte hålla mig ifrån att köpa två ljusstakar häromdagen, längtar så tills det är dags att packa upp dessa. Tänk att detta blir vår första jul i huset och vår första jul som en riktig familj! 
 
 
 
(Bilder lånade från konstsmide.se)
 

En trappa upp

En trappa upp, en plats att trivas på, lugn och ro, vårt sovrum. Är så nöjd över den förvandling som skett i detta rum! 
 
 
 
 
 

Besök hos barnmorskan och visning på förlossningen

I fredags morse blev vi uppringda av en barnmorska från mödravården centrum som gärna ville ta hand om oss och som hade en tid ledig om vi ville komma på ett extra besök senare under dagen. Vi tackade ja till detta och hon tog sig tid och berättade vart vi skulle vända oss när det är dags, vad man bör ha med sig och hur det fungerar på Sundsvalls sjukhus. Vi pratade även om våra förväntingar på förlossningen och om vi hade några speciella önskemål.
 
Sedan blev det mätning av magen som nu hade växt på rätt bra och sf måttet låg nu på 36cm, precis under det övre strecket på normalkurvan. Blev lite orolig att det är en stor bebis som gömmer sig därinne, eftersom Kristoffer var stor när han föddes, 4800 och 56 cm lång! Men hon sa att inget tyder på att bebis är större än genomsnittet så jag får hoppas på det. Pyret ligger med huvudet långt ner i bäckenet men fortfarande ruckbart.
 
Sedan fick vi även se en förlossningsfilm eftersom vi inte kunnat delta i någon föräldrautbildning och efter det fick vi åka till sjukhuset där vi fick en privat visning av ett förlossningsrum, bb och patienthotellet.
 
Kändes bra eftersom jag aldrig varit på sjukhuset här i Sundsvall och knappt vet vart det ligger, men nu vet vi vart vi ska ta vägen när det väl är dags! 
 
 
 

Räddis

Kunde inte låta bli att köpa denna Räddis när jag var i Luleå för några veckor sedan. Tjejen som syr dem bor i en by utanför Luleå och när jag var där hade det precis kommit in en ny leverans och det fanns många fina Räddisar att välja mellan. Det finns bara ett exemplar av varje figur och en lapp med tillhörande text om Räddisen.
 
Jag älskar dessa figurer och tycker det är en perfekt present till en liten! 
 
 
 
RÄDDIS– Ett litet unikt djur för vuxna och barn.
Djuret vill att du ska viska dina rädslor i dess öra, allt vill den höra…
När du viskat klart behöver du inte vara rädd längre, djuret tar hand om alla rädslor.
 
 

Det närmar sig

Julen förbereds på IKEA och jag längtar massor! Älskar julen och allt som hör till, glögg, pepparkakor, lussebullar, julbord, julklappar, julgran, juleljus, familj och massa snö! Denna jul kommer bli än mer speciell och mysig då vi får fira den med vårt efterlängtade Pyre!

Jag tjuvstartade ju med julmust, pepparkakor och lussebullar redan i september då vi hade den årliga presentationen av den kommande julkampanjen på jobbet, såå gott! December var också en av mina favoritmånader då jag jobbade på förskola, att pyssla med barnen, träna på luciasångerna, baka papparkakor och se deras glädje och förväntan inför julafton och jultomten! 

 

 


Sådär

Efter en timme hos frisören känns håret så mycket friskare! När jag var klar åkte vi och kikade på en skötväska. Men jag kunde inte riktigt bestämma mig för vilken jag vill ha. Att det ska vara så svårt, den ena är för liten, den andra för stor, den tredje föll mig inte i smaken osv osv.

Någon som har något bra tips?

 

 


Vintervitt!

Vaknade upp till ett vitt Sundsvall idag! Mysigt, men kanske lite väl tidigt. Nu ska jag strax åka in mot stan, klippning står på schemat och efter det blir det nog en sväng i några affärer!

 

 

 

 


Helgen

I torsdags em satte vi oss i bilen och körde norrut mot Luleå! Gick bra de första 40 milen men sedan var det INTE roligt längre. Var tvungen att stanna flera gånger på vägfickor på E4an och röra på mig. Fick massa sammandragningar och Pyret i magen sparkade kraftigt och visade sitt missnöje. Men till slut kom vi fram iaf!
 
Var inne i stan en sväng på fredagen för att fixa de sista förberedelserna inför lördagens stora fyndmarknad. Sedan var vi bara hemma och umgicks med familjen! 
 
På lördagen var det då dags, jag och min syster hade bokat varsitt bord på sveriges största fyndmarknad som arrangeras i Luleå två gånger/år. Var uppe med tuppen för att hinna ställa iordning alla saker vi tänkte sälja. Klockan 10.00 öppnades dörrarna för alla köpsugna och kön ringlade sig lång för att få komma in. Gick bättre än väntat med försäljningen, sålde en massa kläder, skor, väskor, smycken, lampor, ljuslyktor, porslin mm som varit nerpackade på min vind i flera år. 
 
Var lite orolig att inte gå plus, då platsen kostade 495:- men när vi sedan räknat kassan efter att ha sålt grejer en hel dag så hade vi sålt för hela 5000 kronor! Tänk vad mycket man samlar på sig som bara står där hemma! Känns såå bra att någon annan vill använda det jag inte längre har någon användning för! 
 
Sålde några toppar och blusar kvällen innan till en ung tjej som var där med sin mamma och på lördagen var de tillbaka vid mitt bord, tjejen hade då på sig en av mina blusar och det var så roligt att se att de passade henne och att kläderna används istället för att ligga nerpackade i lådor på en vind år efter år. 
 
Nu är vi tillbaka i Sundsvall igen, har mest skrotat runt här hemma idag, packat upp resväskan och städat undan lite. Imorgon har jag klipptid klockan 14.00, tänkte passa på innan Pyret kommer och det är verkligen välbehövligt, så det ser jag fram emot! 
 
Hoppas ni haft en härlig helg och en fin start på veckan!
 
 
 

Vecka 37

 

 


Vecka 36

 
 
 
Idag är det exakt 1 månad kvar till beräknat datum! Var hos vår nya barnmorska för första gången i måndags, det var lite annorlunda jämfört med vad vi är vana med från vår barnmorska i Solna och kanske inte till det bättre direkt, men men det viktigaste är ju att vårt lilla Pyre mår bra.
 
Pyret ligger med huvudet neråt, fortfarande rörligt, jag tycker själv att magen har sjunkigt en hel del den sista veckan vilket gör det lättare att andas, sova, samt att jag inte har ont i rygg och mage på samma sätt som innan. 
Sf måttet låg denna gång på 34 cm, magen var verkligen fyrkantig när barnmorskan skulle mäta då Pyret inte alls tycker om då jag ligger på rygg och pressade rumpan uppåt. Hjärtslagen låg denna gång på 160 slag/minut och barnmorskan sa att det var en aktiv bebis som låg därinne och sparkade. Både järn och sockervärden var bra. Total viktuppgång sedan inskrivning, 12 kg. 
 


♥♥♥

Fixat i ordning lite i Pyrets blivande rum, sängen är bäddad, i byrån ligger bebiskläderna tvättade och klara och skötbord och vagn är på plats. 
Varje morgon kikar jag in i rummet och vi längtar såå tills du är här, vårt älskade lilla Pyre!
 
 
 
 
 
 

Välkommen hem present

Fick en välkommen hem present av kärleken förra veckan, han överraskade mig med att det fanns en present gömd någonstans i huset, började leta direkt och under min kudde låg ett paket. I paketet låg en vit iPad med tangentbord och fodral!
 
 
 
Tack igen världens bästa!
 

Fredag

Sitter på älsklingens jobb just nu, kände inte för att vara hemma i huset då elektrikerna knackade på dörren redan klockan 8 imorse. Ska strax kila ner på stan, behöver inhandla några fler pyjamaser och byxor till Pyret och sedan blir det lunch på stan! 
 
Ikväll blir det att fortsätta med garderoben, ska packa och hänga upp alla mina kläder. Jag gillar ju som sagt att ha mina toppar, linnen, klänningar, tröjor och koftor hängade på galgar, så ikväll blir det att galga kläder!
 
 

Malm gånger 4

Första veckan i huset och i min nya hemstad, har passat på att vila en hel del och bara skrotat runt hemma i mjukisar hela dagarna, skönt att kunna vila för en gångs skull. Känns lite som om jag skolkar från jobbet, har alltid jobbat heltid och varit den som var först in på jobbet på morgonen och gått sent. Så att helt plötsligt vara ledig och inte behöva passa tider känns väldigt, väldigt ovant. 
 
Har iaf haft som mål att skruva ihop byråer under veckan, så en hel del skruvande har det blivit.  Fyra stycken Malm byråer, 3 av dem ska stå i garderoben i vårt sovrum och en byrå ska stå i Pyrets rum. Tar lite längre tid och är inte alls lika smidigt att att sitta på golvet och skruva och fixa när man har en stor mage i vägen. Men nu är alla byråer klara och det blir så fint och nu har vi massor av bra förvaring! 
 
Igår var vi iväg och köpte mer garderobsinredning, jag gillar som sagt ju att ha alla mina toppar, tröjor, linnen och koftor hängande på galgar så det blir en hel vägg med bara stänger att hänga på och det  kommer att bli toppen! 
 
Uppdaterar med fler bilder senare!
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Click for RSS!